TÜRKİYE'NİN EN SEKSİ SESLİ ERKEĞİ KİM ?

TÜRKİYE'NİN EN SEKSİ SESLİ ERKEĞİ KİM ?

"Hey Gidi Günler" programının bu haftaki konuğu dinleyicisinin tanımlamasıyla kadife sesli sanatçı Ömür Göksel oldu

"Türkiye'nin en seksi sesli erkeğiyim"

Ömür Göksel basketbol takımının soyunma kabinlerinde ve hamamda şarkı söyleyerek başlayan ve ses krallığına uzanan müzik yolculuğunu Radyo Turkuvaz dinleyicisi ile paylaştığı programda Radyo Turkuvaz ailesi olarak ömürlük şarkıların sahibi Ömür Göksel'e Hey Gidi Günler programıcısı Yağmur Kalyoncu özel bir plaket sundu.

Hey Gidi Günler ekibi Ömür Göksel'i evinde de ziyaret etti.

Ömür Göksel program öncesinde evinin kapılarını Hey Gidi Günler ekibine açtı. Yağmur Kalyoncu ile anılarını ,albümlerini paylaşan Göksel ve eşi Hülya Göksel 'in nefis helvaları ile yapılan sohbette mutluluk,hüzün,sitem ve romantik şarkılarda tutulamayan gözyaşı vardı.

PROGRAMDA YAŞANANLAR

"Kulüpte eğlenmeye gideceğimizi sanırken ses kralı oldum"

Müziğe olan ilgim çocukken başlamıştı.Annemin abajurunu mikrofon haline getirir şarkılar söyler ve kendi kendimi alkışlayıp selamlardım.Büyüdükçe ilgim spora yöneldi.Önce Galatasaray genç takımında futbol hemen sonrasında da takım kaptanlığı yaptığım Galatasaray genç basketbol takımında oynamaya başladım.

Artık müzik maç sonraları soyunma kabinlerinde kendimi ve arkadaşlarımı eğlendirmek için vardı hayatımda.Bir gün sesimin güzel olduğunu bilen takım arkadaşımın muzipliği sonucu ses kralı seçildim.Kulübe eğlenmeye diye götürdüler beni meğer benim haberim yokken benim adıma ses yarışmasına başvurmuşlar.

Hiç bir şeyden habersiz Orhan Boran'ın beni sahneye davet etmesi ve arkadaşlarımın tezahüratlarıyla kendimi sahnede buldum çıkıp şarkımı söyledim ve şarkı bitiminde flaşlar patlamaya başladı.Orhan Boran yarışmayı benim kazandığımı açıkladı ve beni anons etti ses kralımız Ömür Göksel.

"Türkiye'nin en seksi sesli erkeğiyim"

Gördüğünüz gibi küçücük bir olay bir insanın kaderini nasıl değiştiriyor. Zamanında ikinci plana attığım müzik artık benim var olma sebebim olmuştu.Kısa zamanda Ömür Göksel ismi ve 15 şarkım listelerde bir numara oldu.Bu o dönem için hiçte azımsanmayacak bir başarı. Ve bu başarı da bana 3 altın plak getirdi.Sesimin tınısı ve söylediğim şarkılar beni Türkiye'nin en seksi sesli romantik kralı yaptı.Ne mutlu bana.

"Şarkılarımın telif hakkını alamadım"

Bugün bir çok takımın marş olarak kullandığı stadyumları inleten Sevemem Artık adlı şarkımın ve bunun gibi pek çok eserimin telif hakkını alamadım.Eğer alabilseydim bugün 25 tane uçağım olabilirdi bazıları gibi.Ne haksızlıklarla ve ne zorluklarla bugünlere geldik biz.

"Türkiye'ye küsüp gittim"

1970'lere doğru Türkiye'yi saran arabesk etkisinden ben ve benim jenerasyonum öyle sıkılmıştık ki ben daha fazla dayanamayıp terk ettim ülkemi.Şarkılar öyle acıklı öyle mutsuz ediciydi ki buna biz gibi hafif batı müziği söyleyenler dayanamadı.Ama ülkemden kaçıp gitme sebebim sadece sevmediğim ve sevmeyeceğim arabesk etkisi değildi tabii.

O dönem TRT 'nin bize uyguladığı sansür çok katıydı.Bugün dillere marş olan Sevemem Artık şarkım üç kez kurul tarafından geri çevrildi.En sonuncu denememizde geçebildi ancak kuruldan.O dönemde her şey yöneticinin sağ ya da sol yanından uyanmasına bağlıydı.

Bu gün Allah belanı versin adlı bir şarkıyı TRT listelerinde görünce bize uygulanan bu sansürün acısını bir kez daha yaşıyorum.Tüm bu sebeplerle bu zor şartlara dayanamayıp yurtdışına gittim.17 yıl Almanya,Amerika,İtalya da şarkı söyledim.Dünyanın en önemli sahnelerine çıktım.

"Andy Williams Türk olduğuma inanmadı"

Söylediğim yabancı dilde şarkılar beni dünyada da tanınmış bir sanatçı yaptı.Türk olup ta dünyada böyle bir başarı yakalamak gerçekten çok zordur.Bir gün Andy Williams ile aynı yerde şarkı söyledik ve beni dinledikten sonra yanıma gelip gerçekten Türk müsün diye sordu ve Türk olduğuma inanmadı.

"Türkiye'ye geri döndüğümde yeni jenerasyon beni tanımıyordu"

17 yıl sonra Türkiye'ye geri döndüm ve bir zamanlar anneleri hatta anneanneleri bana aşık olan yeni jenerasyon beni tanımıyordu.Hiç unutmam döndüğümde rahmetli Erkin'e (Koray) nerede bana aşık olan kadınlar diye sordum Erkin, şimdi anneanne oldular dedi.

O zaman genç neslin de beni tanıması için bir şeyler yapmak gerektiğini düşündüm ve dünyanın en iyi şarkılarını bu defa gençler için söyledim.Yaptığım bu albümler en çok satanlar listesinde bir numara oldu ve örnek veriyorum genç neslin en sevdiği bir Kenan Doğulu bile benim alt sıramda kaldı bu listede.Ömür Göksel ile aynı listeye girmek Kenan içinde benim içinde büyük bir başarı.Her ne kadar bu albümlerden maddi olarak hiçbir kazancım olmamış olsada genç neslin kalbini kazanmak yetti bana.

"Kenan Doğulu ve Beren Saat'in Nikah şahidi olabilirim"

Söz Kenan Doğulu'dan açılınca Göksel , Doğulu ile ilgili düşüncelerini de paylaştı.Kenan elime doğmuştur.Yurdaer çok yakın arkadaşımdı.Yıllarca Ankara'da beraber çalıştık.Kenan'ı elime verdiğinde çok duygulanmıştım.Kenan çok başarılı bir çocuk.Çok beğeniyorum onu.Hatta onun bir şarkısını albümümde bende okudum.Program sunucusu Yağmur'un Kenan ? Beren aşkını hatırlatması üzerine magazin haberleri beni çok ilgilendirmiyor olsada birbirlerine çok yakıştırıyorum.Nikah şahitleri olmak isterim tabii dedi.

"Türkiye'de hiç kimse kendi işini yapmıyor "

Bugünün Türkiyesine bakarsak artık hiç kimse kendi işini yapmıyor.Hep başkasının işine burnunu sokuyor.50 yıldır sahnedeyim ve bir çok dilde şarkı söyledim ama bugün bir film festivalinin açılışı gibi önemli bir gösteride çıkan arkadaşımızın performansını görünce yorum yapmak istemesemde gerçekten çok üzüldüm. Sosyal medyada bir grubun paylaştığı Ömür Göksel şarkı söylemesini bilen,Ömür Gedik haddini bilmeyen yazısı düşüncelerimi ifade etmeye yeter sanırım.Bence herkes kendi işini yapmalı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.