Uhde Seçil-Levent Sülün… SMA HASTASI YAREN BEBEK İÇİN ANLAMLI DAYANIŞMA

Uhde Seçil-Levent Sülün… SMA HASTASI YAREN BEBEK İÇİN ANLAMLI DAYANIŞMA

Uhde Seçil ve Levent Sülün Instagram ’da Tekirdağ’da yaşayan SMA TİP 1 hastası Yaren bebek için başlatılan kampanyaya öncülük yapıyorlar. Uhde Seçil ayrıca bir uygulamada Yaren bebek için yayın açıp para toplamaya çalışıyor

Önümüzdeki günlerde Uhde Seçil, Tekirdağ’a gidip Yaren bebeği ziyaret edip, oradaki iş adamlarından da destek toplamayı hedefliyor.

22 aylık Yaren bebek, henüz 5 aylıkken komaya girdi, 7 ay boyunca yoğun bakımda kaldı. SMA hastalığı tanısı konan Yaren bebek, şu an komadan çıktı. Yaşamını altı makineye bağlı bir şekilde sürdürüyor. Yaren bebek konuşamıyor ve hiçbir hareket fonksiyonu gösteremiyor. Yaren bebeğin tedavisi ancak Amerika'da, Almanya'da ve İngiltere'de gerçekleştirilebiliyor. 2,2 milyon dolarlık tedavi için yedi ay önce Ateş Böceği Toplama isimli bir kampanya başlatıldı.

ÇOK KISA BİR SÜRE VAR

SMA hastaları için yaş sınırlılığı bulunuyor. Bazı hastanelerin 2 yaşındaki hastaları kabul etmemesi nedeniyle haziran ayında 2 yaşına basacak olan Yaren bebeğin tedavi için çok kısa bir süresi var.

“YAREN’E NEFES OL!”

Bağışlar Paypal hesabı ile toplanabiliyor. Yaren bebeğin Instagram sayfası olan "Yarene Nefes Ol! “da canlı yayınlar yapılıyor. Bu yayınlarda Yaren bebeğin tüm gen raporları, bağışlar, görüşmeler, kampanya süreci, Shopier'den satın alınan ürünler, ailesinin telefon numarası gibi bilgiler yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum