Ülkü Gözen Stewart... "NE MUTLU TÜRKÜZ DİYENE"!..

Ülkü Gözen Stewart... "NE MUTLU TÜRKÜZ DİYENE"!..

EvlendiktEvlen sonra ABD’ye yerleşen sanatçı ve yazar Ülkü Gözen Stewart, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Uluslararası Proje Danışmanı eşi James Oğuz Stewart ile başkent Washington DC’deki Hollanda Elçilik binası önünde yaşananlara tepki gösterdi.

Evlendikten sonra ABD’ye yerleşen sanatçı ve yazar Ülkü Gözen Stewart, yirmi altı yıldır Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Uluslararası Proje Danışmanı eşi James Oğuz Stewart ile başkent Washington DC’deki Hollanda Elçilik binası önünde hükümetimize karşı uygulanan diplomasiye ve medeniyete sığmayan davranış içerisinde hem orada bulunan bakan ve ekibine, hem de orada yaşayan vatandaşlarımıza yaptıkları hakarete karşı tepkisiz kalmadı.

Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçilik binası önüne de giderek cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk heykeli önünde ellerinde bayrak ve üzerlerinde ay yıldızlı tişörtleri ile gururla objektiflere poz veren karı koca, dünyanın her yerindeki Türkler’in bu konudaki hassasiyetini dile getirmek için Hollanda Elçilik binası önüne giderek protesto yaptıklarını söylediler.

Amerika’da yaşayan Türkler’in de bu gibi haksızlıklara sessiz kalmayacağını, böylesine bir aşağılama ve insanlık dışı hareketlerin kimsenin yanına bırakılmayacağını özellikle dile getiren Stewart çifti “Amacımız varlığımızı hissettirmek.

Bir kişi bile olsak Türklerin böyle bir terbiyesizliğe sessiz kalmayacağını, yaptıklarının sessizlikle örtbas edilmeyeceğini, bunun yankılarının mutlaka duyulacağını, hissettirileceğini göstermek. ‘Bir Türk’ dünyaya bedeldir.

Bunun altını çize çize, basa basa söylüyoruz. Antarktika, Avusturalya, Amerika, Asya, Avrupa; dünyanın neresinde olursak olalım, bir Türk’e yapılan haksızlığa milyonlara Türk cevap verecektir!

Biz sadece bu okyanusun içerisinde bir damlacığız. Ama safımız belli! Yanlışın karşısındayız!” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.