Uluslararası Kısaca Film Festivali... KONYA'DA KISA FİLM ŞÖLENİ!..

Uluslararası Kısaca Film Festivali... KONYA'DA KISA FİLM ŞÖLENİ!..

Bu yıl 18.’si düzenlenen Uluslararası Kısaca Film Festivali yine birbirinden ünlü isimleri ağırladı.

Haber; Mutlu KUYTU

Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından, bu yıl 18. düzenlenen Uluslararası Kısaca Film Festivali yoğun katılım ile kapılarını açtı.

Deneysel, Kurmaca, Belgesel ve Animasyon dallarında ödüllerin dağıtılacağı festivale birçok ünlü isim katıldı.

Yoğun ilginin gösterildiği festivalde tiyatro ve sinemanın emektar oyuncularına onur ödülü verildi. Ayşe Tunaboylu, Can Kolukısa ve Mustafa Uzunyılmaz onur ödülüne layık görüldü. 

Gençlere teşekkür

Onur ödülü alan Can Kolukısa; ”1953’te sahneye ilk Konya’da çıktım.

Burada ödül almak benim için ayrı bir öneme sahip, meslektaşlarımın birçoğu şuan hayatta değil ama hepsi benim anılarımda, bu ödülü onlar için alıyorum.

Tiyatro da sinema da benim için ayrı bir aşk, herkese sonsuz teşekkürler.” dedi. 

Onur ödülü alan bir diğer isim Ayşe Tunaboylu; ”O kadar mutluyum ki, gençlerin heyecanı beni de heyecanlandırdı. İnşallah bu tiyatro ve sinema aşkı daim olur.

İlk kez geldiğim bu yerden çok mutlu ayrılıyorum. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler” sözlerini kullandı. Mustafa Uzunyılmaz ise duygularını şu sözlerle dile getirdi;

”Almanların bir sözü vardır: Türk gibi işe başla Alman gibi bitir. 18 yıldır aralıksız devam etmesi bu işin ne kadar ciddi ve profesyonel olduğunu gösteriyor.

10 yıldır geldiğim bu festivale umarım seneye yine geleceğim. Gençlere, hocalara teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Cahit Berkay onur konuğu

Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in onur konuğu olarak katılacağı festivalde son dakikada değişikliğe gidilerek Cahit Berkay davet edildi.

Cuma gününe kadar devam edecek olan festivalde bir araya gelerek söyleşi etkinliği gerçekleştiren Zeynep Çamcı, Barış Hayta, Meltem Yılmazkaya, Tümay Özokur ve Burak Demir öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Ahu Türkpençe ve Elif Dağdeviren jüri koltuğuna oturdu. Gecenin sunuculuğunu Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Mutlu Ulusoy üstlendi.

tumayozokur_konya.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.