Ümit Yesin... USTA OYUNCU HAYATINI KAYBETTİ!..

Ümit Yesin... USTA OYUNCU HAYATINI KAYBETTİ!..

Birçok dizi ve sinema filminde rol alan usta oyuncu Ümit Yesin 65 yaşında hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılan Ümit Yesin hayatını kaybetti. 

Acı haberi rol arkadaşı Mustafa Avkıran sosyal medya hesabından duyurdu: "İnsan bir ay içinde iki baba birden kaybeder mi? Kaybedermiş... Çok sevdim seni be benim Ümit abim... Devrin daim olsun!" yazısıyla duygularını paylaştı.

Son dakika: Usta oyuncu Ümit Yesin hayatını kaybetti
 

Ümit Yesin'in cenazesi yarın saat 11.00 de Haldun Taner Sahnesi'nde gerçekleştirilecek törenin ardından Şakirin Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından  Ihlamurkuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

DOSTLARI YASTA

En sonra Yeni Gelin dizisinde rol alan Ümit Yesin’in vefatı dostlarını yasa boğdu.  Acı haberi alan ünlü isimler, usta oyuncunun ardından duygularını şu sözlerle dile getirdi;

JESSICA MAY

‪Senden öğrendiğim o kadar çok şey var ki… O kadar çok hikayen hatıra kaldı ki bende. Seni çok özleyeceğim pamuk dedem. Allah rahmet eylesin

 

Son dakika: Usta oyuncu Ümit Yesin hayatını kaybetti
 

 

RENAN BİLEK
Güzel insan, canım ağabeyim… Seni çok özleyeceğiz

ONUR BAYTAN

Şimdi kim bana kızacak, bağıracak? Yürüyen ... diyecek. Seni çok seviyorum ustam. Yattığın yerde çok huzurlu ol

Ümit Yesin kimdir?

Ümit Yesin, 28 Ocak 1954 tarihinde Ankara'da doğmuştur. İstanbul-Ankaraarasında geçen bir çocukluğu oldu. 1969 yılında İstanbul'a taşındılar.

 

İlkokul ve ortaokulu Ankara'da bitiren Ümit Yesin, liseyi İstanbul'da bitirdi. Yüksek okul ve konservatuar öğrenimini İstanbul'da yaptı. 1970 yılında Bakırköy Halkevinde amatör olarak tiyatroya başladı. Daha sonra da Üstün Asutay'ın sahibi olduğu Bakırköy Komedi Tiyatrosunda profesyonel olarak tiyatroya devam etti.

 

Sonrasında büyük usta Muammer Karaca tarafından konservatuara girmeye teşvik edildi.Genellikle yardımcı oyuncu rollerinde oynayan Ümit Yesin, Müjdat Gezen Tiyatrosu, Tiyatrokare gibi topluluklarda çalıştı.Ümit Yesin, 1989 yılındaTRT'de yayınlananHanımın çiftliği adlı dizideki Kabak Hafız ve 2007 yılında özel bir kanalda yayınlanan Yol Arkadaşım adlı dizideki Rıza Elmastaş karakteri,Çiçek takside Şeker Kazım, Cennet mahallesinde Muharrem, Akasya durağında Duran Ağa karakterleri ile herkes tarafından tanındı.

 

1989 yılında TRT'de yayınlanan "Hanımın çiftliği" adlı dizideki Kabak Hafız rolünü oynarken Gülben Ergen, İlknur Bozkurt, Fikret Hakan, Bulut Aras, Meral Orhonsay, Ülkü Ülker, Aydemir Akbaş, Sami Hazinses, Merih Fırat, Ünsal Emre, Efkan Efekan, Erol Taş ile birlikte rol aldı.

1995 ile 2003 yılları arasında oynayan " Çiçek Taksi" adlı dizide Erol Günaydın,Eşref Kolçak, Bekir Aksoy, Volkan Ünal, Peker Açıkalın, Cengiz Küçükayvaz, Volkan Severcan, Civan Canova, Tuna Arman, Evin Esen,Necati Bilgiç, Yonca Cevher, Alev Oraloğlu, Kayhan Yıldızoğlu, Aykut Oray,Gafur Uzuner, Mahmut Cevher, Şevket Çoruh, Nilgün Belgün, Selehattin Taşdöğen gibi oyuncularla birlikte oynamıştır.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.