Ümraniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu... BURADA `DEFİNE` VAR!

Ümraniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu... BURADA `DEFİNE` VAR!

Ümraniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu`nda Sinan Bayraktar`ın `Definname` adlı 2 perdelik müzikli komedisi 22 hükümlü tarafından sahneleniyor.

İstanbul Ümraniye?de, dünyadaki pek çok cezaevine örnek olacak çalışmalar yapılıyor.Bu çalışmalardan biri, Sinan Bayraktar?ın ?Definname? adlı 2 perdelik müzikli komedisinin, 22 hükümlü tarafından sahnelenmesidir.

Hayatında hiç tiyatroya gitmemiş, bir sanat eserinin yorumlanmasına katkıda bulunmamış insanların olağanüstü çabası ve emeği gözler önüne seriliyor.16 Ocak Cuma günü saat 14.00?da hükümlüler eşleri, çocukları, anne-babaları, kardeşleri, kısacası ailelerine özel bir gösterim yapacaktır.

Aileleri onları ilk kez sahnede ve bambaşka kişiler olarak göreceklerdir. Onlar, kendilerine verilen fırsatla harikalar yarattılar. Özgürlükleri kısıtlı olan bu insanların iç dünyalarının zenginleşmesine tanık olun.

Cezaevinin üçüncü projesi olan oyun, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü?nün özel izniyle, Cezaevi Müdürü Mehmet Çıtak,Halkla İlişkiler ve Basın Sorumlusu Yusuf Bağcı, Kurum Öğretmeni ve Proje Sorumlusu Ömer Gökduman ve cezaevi çalışanlarının katkısı ile Mihriban Çumralı ve Gonca Cilasun tarafından sahneye koyulmuştur.

Oyunun konusu kısaca şöyledir: Trakya Bölgesi?nde, Çorlu'daki Mehmet Efendi Sokağında, birkaç esnaf ve zanaatkâr çalışmaktadır.Köfteci Rıza'nın sattığı köfte ekmeğin paketlendiği kâğıt define haritası çıkar. Harita, 1912-1913 yıllarındaki Bulgaristan Kralı Tudor'un gizli hazinesinin haritası olarak yorumlanır.Zamanla bütün mahalle duyar ve gizlice her yeri kazmaya başlarlar. İşin içerisinde birde aşk hikâyesi vardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.