ÜNLÜ ANNELER DÜNYA EMZİRME HAFTASI İÇİN BULUŞTU!

ÜNLÜ ANNELER DÜNYA EMZİRME HAFTASI İÇİN BULUŞTU!

Sanat ve cemiyet dünyasının ünlü anneleri Ayşe Kucuroğlu, Işıl Reçber, Sinem Güven, Yeşim Salkım ve Şeyda Coşkun, 1-7 Ekim “Dünya Emzirme Haftası” için kamera karşısına geçti.

Tüm dünyada “Emzirme Haftası” olarak kutlanan 1-7 Ekim tarihleri için, Lactamil’in katkılarıyla Türkiye’de de sanat ve cemiyet dünyasının ünlü anneleri ilk kez aynı proje için bir araya geldi.

Anne sütünün bebeklerin gelişimindeki önemine dikkat çeken viral video’da Ayşe Kucuroğlu, Işıl Reçber, Sinem Güven, Yeşim Salkım ve Şeyda Coşkun “Ben emzirdim, siz de emzirin” mesajını verdi.

Yönetmenliğini Bahadır Başaran’ın yaptığı video, Dünya Emzirme Haftası’nın başlayacağı 1 Ekim itibarıyla tüm dijital platformlarda yayınlanacak.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), anne sütünün yeterli olduğu hallerde; bebeklerin ilk altı ay boyunca sadece onunla beslenmesini ve iki yaşına kadar anne sütüne devam edilmesini öneriyor.

Emzirme döneminde annenin besinlerden aldığı birçok vitamin ve mineral anne sütüne geçerek bebeğin gelişimine fayda sağlıyor. Annenin, emzirme boyunca yeterli ve iyi beslenmesi, enerji, vitamin, mineral ve protein yönünden zengin besinlerin tüketimini artırması ve bol sıvı alması önem taşıyor.

Emziren annelere özel geliştirdiği Kalsiyum, Demir, Folik asit ve A, C, D, E, B vitamini içeriğiyle Lactamil Sütlü İçecek, annelerin beslenmesine yardımcı olarak, anne sütünü destekliyor. Anne sütü, anneyle bebek arasındaki bağı güçlendiriyor ve bebeklerin bağışıklık sistemi ile fiziksel ve zihinsel gelişimine fayda sağlıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.