ÜNLÜ İSİMLERDEN SEDEF HASTALARINA BÜYÜK DESTEK‏ !..

ÜNLÜ İSİMLERDEN SEDEF HASTALARINA BÜYÜK DESTEK‏ !..

Sedef hastalığına dikkat çekmek, toplumu bilgilendirmek, hastalığın bulaşıcı olmadığını vurgulamak ve hastalara moral vermek amacıyla düzenlenen sergi Taksim Metro İstasyonu Kültür Merkezi’nde 30 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Türkiye’deki sedef hastalarını temsil etmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla 2010 yılından bu yana faaliyetler gösterenSedef Hastaları Dayanışma Derneği (SHDD), bu yıl Dünya Sedef Günü için yapılan “Sanat ve Sağlık” etkinlikleri çerçevesinde  Taksim Metro İstasyonu Kültür Merkezi’nde  bir fotoğraf sergisi düzenliyor. Derneğin Novartis’in katkılarıyla yürüttüğü “Sedef değil, sevgi bulaşıcıdır” kampanyası için ünlü isimlerin sedef hastaları ile çektirdiği fotoğraflardan oluşan sergi 30 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Sedef hastalığına dikkat çekmek, toplumu bilgilendirmek, hastalığın bulaşıcı olmadığını vurgulamak ve hastalara moral vermek amacıyla düzenlenen serginin açılışı projeye katkı veren ünlü isimlerin katılımıyla 26 Ekim’de yapıldı. Açılış sırasında Suzan Kardeş tarafından ünlülere sedef makyajı yapıldı.

Sedef Hastaları Dayanışma Derneği’nin (SHDD) “Sedef değil, sevgi bulaşıcıdır” kampanyasının fotoğraf çekimleri Novartis’in katkılarıyla fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Şahin Tuhan tarafından gerçekleştirildi. Tümay Özokur’un katkılarıyla projeye gönülden destek veren oyuncular Cihat Tamer, Işıl Yücesoy, Ayşe Kökçü, Asuman Dabak, Caner Cindoruk, Ayta Sözeri, Bahar Akça, Adnan Koç, Ferit Aktuğ, Bora Akkaş, Kemal Uçar, Kaan Yılmaz, Hasan Yalnızoğlu, Hakan Bilgin ve  Haldun Boysan ile gazeteciler Gülşen Yüksel, Müge Dağıstanlı, sinema yazarı Alin Taşciyan, sedef hastalarıyla birlikte poz vererek sedef hastalığının bulaşıcı olmadığı, toplumsal önyargılar azalırsa ve hastalar daha bilinçli olursa sedef hastalarının da daha mutlu bir yaşam sürebileceği mesajlarını verdiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan SHDD Başkanı Mustafa Yıldırım, “Yıllardır dernek olarak sedef hastalarını en iyi şekilde temsil etmek, toplumu hastalık konusunda bilinçlendirmek ve hastalara en doğru bilgiyi ulaştırmak amacıyla çalışıyoruz. Sedef hastalığıyla ilgili çok önemli bir yanılgıya dikkat çekmek, toplumun hastalara bakışını değiştirmek ve hastalara toplumdan izole olmamaları mesajını vermek adına gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonda bize destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.