Ünlü kadınların yeni hastalığı.. LIAR-EXIA!..

Ünlü kadınların yeni hastalığı.. LIAR-EXIA!..

Bu hastalık; sadece başkalarının bulunduğu ortamlarda, abartılı derecede yemek yemek, tek başınayken neredeyse hiç yemek yememek anlamına geliyor.

Zayıflığın güzellik ölçütü olarak kabul edildiği Batı toplumlarının başı, bir süredir hepimizin bildiği iki yeme bozukluğuyla dertte: Anoreksiya ve bulimia... Bunların varlığına yeni yeni alışmıştık ki; bu ikisine bir başka bozukluk daha eklenmiş: 'Liar-exia'!

Bu hastalık; sadece başkalarının bulunduğu ortamlarda, abartılı derecede yemek yemek, tek başınayken neredeyse hiç yemek yememek anlamına geliyor. Yani liar-exia hastaları; yalan söyleyerek diyette olduğunu herkesten saklıyorlar.

'Liar-exic'ler; saatlerce spor salonunda kalıyor, günlerini 900 kalorinin altında beslenerek geçiriyorlar. Ama zayıf olmak için gösterdikleri bu çabayı çevrelerindekilerden gizliyorlar. Zayıf olma takıntıları anlaşılmasın diye de; tanıdıklarının yanında abartıya kaçarak çok yiyorlar.

Sizin gözünüzün önünde de benzer bazı sahneler canlanmaya başlamadı mı? Kim bilir ne zamandır; aşırı zayıf bir arkadaşınızın, her buluşmanızda kafedeki en büyük porsiyonu yemeye çalışması dikkatinizi çekiyordu... O iştaha sahip olan birinin; 34 beden bir kota girmesinin matematiksel olarak imkansız olduğunun da farkındaydınız... Evet, arkadaşınız da yeme bozukluğunu yalanlarla gizlemeye çalışan ve sayıları gittikçe artan kadınlardan biri!

HUDSON TABAK TABAK YİYOR

New York Post gazetesi; yeni yeni tıp literatüründe yer almaya başlayan bu hastalığın; Hollywood yıldızlarını da pençesi altına aldığını yazdı. Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Drew Barrymore, Cameron Diaz ve Victoria Beckham bu hastalığa yakalanmış isimlerden sadece bazıları... Beckham'ın dışarıda 1.5 porsiyon yemek tüketmesi, Barrymore'un "Sadece pizza ile besleniyorum" demesi, Diaz'ın her fırsatta tatlılara tutkun olduğunu söylemesi, Kate Hudson'ın gittiği davetlerde tabak tabak yemek yemesi hep bu hastalıktan kaynaklanıyor!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.