ÜNLÜLERDEN ENGELLİLER HAFTASI İÇİN ANLAMLI DESTEK!

ÜNLÜLERDEN ENGELLİLER HAFTASI İÇİN ANLAMLI DESTEK!

Aralarında usta oyuncu Tugay Tanülkü, Mesut Akusta, Yurdaer Okur, Asuman Çakır, Seray Gözler, Ahmet Kayakesen, Ferit Kaya, Murat Evgin, Merve Sevi gibi sanat dünyasından isimlerin yer aldığı 14 tanınan sima, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası için şiir okudular.

3 Aralık 2020’de Dünya Engelliler Günü kapsamında hayata geçirilen ‘Şiirlerime Ses Ver, Birlikte Daha Güzel’ şiir albümü için bir araya gelen tanınmış isimler, ‘Kalemin Ucundaki Yaşam’ ve ‘Düşler Sokağı’ isimli şiir kitaplarıyla tanınan engelli Şair Senem Ünal’ın eserlerini seslendirdikleri kliplerini Engelliler Haftası kapsamında kendi sosyal medya hesaplarından yayınladılar.

Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında, engellilik adına farkındalığı artırmak amacıyla bir dizi etkinlikle kutlanan Engelliler Haftası, bu yıl pandemi nedeni ile fiziksel etkinlikler sekteye uğrasa da engelli vatandaşlara moral olacak projelerle kutlanmaya devam ediliyor.

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklı Engelli Sarayı, engelli vatandaşlara destek olmak için 3 Aralık 2020 Dünya Engelliler Günü’nde başlattığı özel projeyi Engelliler Haftası’nda tamamladı.

Engelliler Sarayı, sanat ile sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla kursiyeri olan engelli şair Senem Ünal’ın eserlerini ünlü isimlerin seslendirdiği bir albüm hazırladı.

Sanatçıların sesinden şiirler

Usta oyuncular Yurdaer Okur, Asuman Çakır, Mesut Akusta, Seray Gözler, Ahmet Kayakesen, Ferit Kaya, Merve Sevi, Kimya Gökçe Aytaç, Ressam ve Şair Ekrem Kahraman, pop müzik sanatçısı Murat Evgin ve gazeteci Ebru Baki gibi 14 ünlü sima, ‘Şiirlerime Ses Ver, Birlikte Daha Güzel’ şiir albümü için bir araya geldiler.

Engelli vatandaşların sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle toplumla bütünleşmelerini amaçlayan proje kapsamında engelli Şair Senem Ünal’ın şiirlerini seslendiren videolar çeken ünlü simalar, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda kendi sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundurlar.

Engelli vatandaşlara sosyal ve ekonomik destek

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kurulduğu günden bu yana düzenlediği farklı meslek edindirme kursuyla engelli vatandaşların iş piyasasında istihdam edilmelerini, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle toplumla bütünleşmelerini sağlıyor.

Ayrıca kurslara katılan engelli ve ailelerinin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlayabilmelerini, mesleki eğitimlerle “evde istihdam” imkânının gerçekleştirilmesi sağlanıyor.

Engelli bireylerin meslek sahibi olması, kültürel çalışmalara katılarak, yeni arkadaşlıklar edinmesi projenin sosyal yönünü güçlendiriyor.

Diğer taraftan, engellilere verilen psikolojik, mesleki ve hukuki danışmanlık hizmetleriyle, sorunlara karşı koyabilme ve onlarla mücadele edebilme yolları öğretiliyor.

Bağcılar’da yaşayan ortopedik, zihinsel, konuşma, işitme ve görme engelliler ve engelli aileleri de hizmetlerden faydalanabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.