UZAYAN KİRPİKLER ARTIK HAYAL DEĞİL..

UZAYAN KİRPİKLER ARTIK HAYAL DEĞİL..

Kadınların saç nakli ve kaş naklinden sonra en çok öğrenmek istedikleri estetik operasyon: "kirpik ekimi". --->Haberin VİDEOsunu izlemek için TIKLAYINIZ...

"Turist" Filminde Anjelina Jolie'nin göklere uzayan kirpikleri, kirpik ekimi sorularının daha da artmasına neden oldu. Ancak kirpik nakli, günümüzde sadece yanık ve benzeri özel durumlarda rekonstrüktif olarak uygulanan ve kozmetik amaçlı gerçekleştirilmeyen bir estetik operasyondur.

Bunun da nedeni kirpiklerin özel yapıları. Vücudumuzda başka hiç bir kıl ya da saç teli, yukari doğru uzamaz ve kirpikler gibi kıvrılmaz. Bu nedenle de yapılan kaş nakilleri sonunda hastaları meşakatli ve ömür boyu süren düzenli bakım süreçleri bekler. Bu sebeple doktorlar, kozmetik amaçlı kirpik naklini önermiyorlar.

Ancak, kirpiklerin uzaması için piyasaya şu an bomba gibi düşen iki ürün bulunmakta; Latisse ve Elastilash. Farklı kaynaklara göre bu iki ürün ile ilgili farklı yorumlar bulmak mümkün.

New York Post gazetesine gelen ve kaynağı belli olmayan bir yoruma gore Stardust filminden tanıdığımız Claire Danes'in kullanmış olduğu Latisse ürünü yüzünden göz çevresinde renk bozuklukları oluştu ve oluşan morumsu/sarımsı renk bozukluklarının makyaj ile kapatılması için sette ciddi bir efor sarfediliyor.

Benim cildim hassas diyenler için ikinci alternatif olan Elastilash imdada yetişiyor. Piyasaya daha yeni girmiş olduğundan şimdilik olumsuz bir geribildirim alınmadı. Bakalım bu ürün ne zaman problem yaşayacak?

Cildin hassasiyetine göre ve cildin bir ürünü tolere edebilmesine göre, değişiklikler olabileceği her zaman göz önünde bulundurulmalı. Ciltte problem yaşamamış kişilerin çok olumlu sonuçlar aldığı bildiriliyor. Fox TV Amerika'nın haberini aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.