Uzlaşma... İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NIN YENİ OYUNU!..

Uzlaşma... İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NIN YENİ OYUNU!..

İBB Şehir Tiyatroları'nın "Uzlaşma" adlı oyunu seyirciyle buluşturuyor. Oyun, 14 Kasım 2018 Çarşamba günü saat 20.30’da Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde ilk gösterimini yapıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Chloe Lambert’in yazdığı, Zeynep Su Kasapoğlu’nun çevirdiği, Aslı İçözü’nün yönettiği Uzlaşma adlı oyunu seyirciyle buluşturuyor. Oyun, 14 Kasım 2018 Çarşamba günü saat 20.30’da Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde ilk gösterimini yapıyor.

Oyunun konusu:

Bir süre önce ayrılan Anna ve Pierre artık bir çift olmasalar bile hala ebeveyndir ve oğullarıyla iletişim konusunda sıkıntı çekmektedirler.

Bu nedenle sürekli birbirlerini suçlayıp tartışarak hem kendilerinin hem de çocuklarının yaşamını cehenneme çevirirler. Sonunda sorunu çözmek için aile mahkemesinin atadığı arabulucular eşliğinde uzlaşma toplantılarına katılmaya ikna olurlar. Toplantılar boyunca sadece ayrılan çift değil, arabulucular İsabelle ve Jeanne da sarsıcı iç hesaplaşmalarla karşı karşıya kalacaktır…

Trajikomik bir oyun olan Uzlaşma, ayrılık sonrası çocukları için sağlıklı bir düzen kurmaya çalışan ebeveynlerin psikolojik sürecini anlatırken, ülkemizde de uygulanan ve tarafların uyuşmazlıklarına dostane yollarla çözüm getirmeyi amaçlayan “arabuluculuk sistemi” konusunda fikir edinmemizi sağlıyor.

Müzik-ses tasarımını Ilgın İçözü’nün, dramaturgisini Arzu Işıtman’ın, sahne ve kostüm tasarımını Zuhal Soy’un, ışık tasarımını Mahmut Özdemir’in yaptığı, fotoğraflarını Nesrin Kadıoğlu’nun çektiği oyunda Gökçer Genç, Işıl Zeynep, Yeliz Şatıroğlu, Zeliha Bahar Çebi rol alıyor.

Oyun, 14-17 Kasım, 21-24 Kasım 2018 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.