Volkan Konak... RADYO TURKUVAZ'A "CERRAHPAŞA" AÇIKLAMASI!

Volkan Konak... RADYO TURKUVAZ'A "CERRAHPAŞA" AÇIKLAMASI!

Yeni albümü Lifor'un tanıtımı için önceki gün Radyo Turkuvaz' da Hopdedik Ayhan'ın misafiri olan Volkan Konak ilginç açıklamalarda bulundu.

Bir döneme damgasını vuran "Cerrahpaşa" şarkısı ile ilgili olarak Hopdedik Ayhan'ın sorduğu "o şarkı çıktığı zaman yayın yasağı almıştı TRT'de.Bu yasağı nasıl aştınız?" sorusu üzerine sanatçı "ilk kez açıklıyorum" diyerek ilginç bir cevap verdi:

"O yasak aslında bir işgüzarlıktı. TRT'ye göre,yine bir devlet kurumu olan Cerrahpaşa'ya bu şarkı aracılığıyla mesnetsiz bir iddia da bulunmuşuz. Bu sebeple şarkı yayın yasağı almış.Bu bir ağıt. Cerrahpaşa mecazi anlamda kullanılmıştır. Hacettepe'de olabilirdi. Aradan bir zaman geçti,ben bir gün ziyaret için İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu hocamızın yanına gittim. Konuşma esnasında dedi ki "o Cerrahpaşa ile ilgili sıkıntılar vardı ne oldu, bizi de çok arayan oluyor?".Hocam sanki kalbimden geçeni okumuş gibi, bu yasağın TRT'de devam ettiğini duyunca "ya olur mu öyle şey, o zaman bizde sana bir yazı verelim bu şarkıyı çok seviyoruz,hastanemizin bir sıkıntısı yoktur" diye dedi.

Bende çok komik ama Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden "bu şarkıyla sorunumuz yoktur" yazısını alıp TRT'ye götürdüm.Yazıdan sonra Cerrahpaşa; TRT'de yayımlanmaya başladı. Düşünebiliyor musunuz şarkının yayın izni için hastaneden yazı aldım. Aslında komik bir durum ama ilk kez açıklıyorum bu da yaşandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.