WhatsApp... VİDEO VE FOTOĞRAFLARI DEĞER KAYBETMEDEN  NASIL GÖNDEREBİLİRİZ?

WhatsApp... VİDEO VE FOTOĞRAFLARI DEĞER KAYBETMEDEN NASIL GÖNDEREBİLİRİZ?

Bilindiği üzere, üzerinden gönderilen fotoğraf ve videolar, gönderim öncesinde ciddi oranda sıkıştırıp gönderiyor

Bu işlem sonrasında Whatsapp video ve fotoğraflarınız boyut olarak küçülürken, belirgin oranda da kalite kaybı yaşıyor. Peki, WhatsApp video ve fotoğrafları nasıl kayıpsız gönderilir?

WhatsApp video ve fotoğrafları nasıl kayıpsız gönderilir?

Dünya genelinde en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp üzerinden, günlük olarak milyonlarca video ve fotoğraf gönderiliyor. WhatsApp ise, bu yoğun trafiğin yönetimi için, gönderimi yapılan fotoğraf ve videoların dosya boyutlarını ve kalitesini belirli oranda düşürdükten sonra gönderim yapmakta.

Gönderim yapmak istediğiniz video veya fotoğrafın kalite kayıpsız olarak iletilmesini istiyorsanız, bu videoda sizlere bu yöntemi anlattık!

Klasik yöntem ile video veya fotoğraf gönderimi yaptığınızda, videolardaki çözünürlük, dosya boyutu ve bitrate oranı gibi değerler ciddi oranda düşer.

Fotoğraflarda ise görüntü kalitesi, çözünürlük ve dosya boyutunda anlaşılır seviyede farklılıklar meydana geliyor. Bu kayıplar, günlük gönderimlerde sorun teşkil etmese bile, iş amaçlı gönderimlerinizde kaliteden ödün vermemek gerekebilir. İşte bu noktada, kayıpsız olarak dosya gönderimi yapabilmeniz çok önemli. Aslında kayıpsız gönderim yapmak çok basit!

Öncelikli olarak, WhatsApp’ta bir konuşma penceresini girin. Gönderim yapmak istediğiniz kişiyi seçtikten sonra ataç ikonuna basın.

Kayıpsız gönderim yapmak için ise Belge seçeneğine dokunun. Bu alan, size galeri ve diğer belge sınıfındaki içeriklere erişim sağlayacak.

Buradan, istediğiniz fotoğraf veya videoyu seçin ve gönderin. Dosya boyutu ve kalite anlamında tamamen kayıpsız bir gönderim yapabileceksiniz.

Bu yöntem, Android işletim sistemli tüm telefonlarda geçerli. Buna ek olarak, Windows ve Mac ortamında kullandığınız WhatsApp uygulamasını kullanarak veya WhatsApp Web üzerinden de kayıpsız gönderim imkanı sizleri bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.