Yakup Yavru...ADANA'YA 25. YIL EMEK ÖDÜLÜ'NÜ ALMAYA GELMİŞTİ!...

Yakup Yavru...ADANA'YA 25. YIL EMEK ÖDÜLÜ'NÜ ALMAYA GELMİŞTİ!...

Adana Film Festivali Direktörü İsmail Dikilitaş, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden usta oyuncu Yakup Yavru'ya '25. Yıl Emek Ödülü' verileceğini söyledi.

66 yaşında ani kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman usta oyuncu Yakup Yavru'yla ilgili acı detay ortaya çıktı.

 Yakup Yavru'nun, 25'incisi düzenlenen Adana Film Festivali'nde "25. Yıl Emek Ödülü"nü almak için Adana'ya davet edildiği öğrenildi.

"MAALESEF ÖDÜLÜNÜ VEREMEDİK"

Adana Film Festivali Direktörü İsmail Dikilitaş, yaptığı açıklamada, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden oyuncu Yakup Yavru'nun '25. Yıl Emek Ödülü'nü almak için Adana'ya geldiğini belirterek, "Maalesef veremedik ödülünü. Kısmet onun cenazesini düzenlemekmiş" dedi.

"YAPILAN YOĞUN ÇABALARA RAĞMEN KURTARILAMAMIŞ"

İsmail Dikilitaş, olayın sabaha karşı 05.00 sıralarında gerçekleştiğini belirterek, "Yakup Yavru, uzun zamandır bir araya gelemediği arkadaşlarıyla sohbet ederken birden bire kalp krizi geçirmiş.

O anda anlayamamışlar. Daha sonra fark edilmiş ve oteldeki acil sağlık ekibi müdahale etmiş.

Müdahaleden sonrada en yakın hastaneye ulaştırılmış. Hastanede de yoğun çabalar gerçekleştirilmiş, maalesef kurtarılamamış" dedi.

"EMEK ÖDÜLÜ ALACAKTI"

Yakup Yavru'nun çok değerli bir sanatçı olduğunu ve festival kapsamında Emek Ödülü alacak sanatçılardan biri olduğunu belirten İsmail Dikilitaş, "Kendisi Türk sinemasının isimsiz kahramanlarındandı.

Hem bugün 25'inci yıl Emek Ödülü'nü almak için Adana'daydı. Maalesef veremedik ödülünü. Kısmet onun cenazesini düzenlemekmiş.

Bir sanat ortamında böyle bir ölüm gerçekleşti, tek avuntumuz budur" diye konuştu.

"KONSERLERİ İPTAL ETTİK"

İsmail Dikilitaş, Yakup Yavru için 11.00'da Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda bir tören düzenleyeceklerini belirterek, "Düzenleyeceğimiz törenin ardından cenazesini memleketi Amasya'ya göndereceğiz.

Bugün 25'inci Yıl Gala Gecemiz ve ardından Ziynet Sali konserimiz vardı. Bu programları iptal ettik. Emek Ödülleri'ni yarın özel bir anma ile vereceğiz.

Sonrasında normal programlarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak:posta.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.