Yaşar Aydaş... HALK MÜZİĞİ'NİN USTA ŞEFİ HAYATINI KAYBETTİ!

Yaşar Aydaş... HALK MÜZİĞİ'NİN USTA ŞEFİ HAYATINI KAYBETTİ!

Ankara Radyosu Yurttan Sesler Korosu'nda uzun yıllar 'Şef' olarak görev yapan sanatçı Yaşar Aydaş hayatını kaybetti.

aşar Aydaş'ın vefatını Türk Halk Müziği'nin usta sanatçısı Bedia Akartürk sosyal medya hesabından duyurdu. Sanatçı yaptığı açıklamada; "Ankara Radyosu Yurttan Sesler şefi Yaşar Aydaş'ı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Yaşar Aydaş'a Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları, sevenleri ve Türk Halk Müziği camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz." dedi.

Yaşar Aydaş yarın (24 ocak 2022), öğle namazına mütakiben kılınacak  cenaze namazının ardından Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Yaşar Aydaş, Gönül Akın, Aliye AkkılıçAhmet Sezgin

Yaşar Aydaş kimdir?

Yaşar Aydaş, 1936 yılında Trabzon’da dünyâya geldi. Babasının memuriyeti nedeniyle, ilkokulu Bolu’nun Göynük ilçesinde bitirdi. Ortaokul'a Çanakkale’nin Ezine ilçesinde başlayıp, Ankara Yıldırım Beyazıt Orta Okulu'nda tamamladı. Ortaokul yıllarında başlayan saz çalma tutkusu nedeniyle, lise’den ayrılmak zorunda kaldı. Halk müziğine bilinçli olarak, 1953 – 1954 yıllarında halkevlerinde Ferruh Arsunar’ın korosunda, bağlama çalarak başladı.

Daha önceleri Dr. Fethi Özgüllü’den bağlama, Ferruh Arsunar’dan nota dersleri aldı ve zamanla kendi kendini yetiştirerek, bu alanda söz sahibi olan kişiler arasına girdi. 1955 yılında vatani görevini yapmak üzere askere gitti. 1958 yılında terhis olduktan sonra, bir müddet serbest olarak çalıştı ve bağlama icracılığını daha da geliştirdi. 1959 yılında Ankara Radyosunda açılan sanatçı sınavını kazanarak, bağlama sanatçısı olarak kadroya alındı.

Ankara Radyosu Yurttan Sesler Korosu'nda uzun yıllar 'Şef' olarak görev yaptı. Ankara radyosu Türk halk müziği denetim kurulu üyeliği, TRT 'ye alınan stajyer halk müziği ses ve saz sanatçılarının, 8 ay süren kursunda repertuar örnekleme derslerine girerek görev alan ve Ankara Devlet Konservatuarı folklor derslerine girmiş olan Yaşar Aydaş, evli ve iki çocuk babasıydı. 

Yaşar Aydaş'tan Ankara Radyosu'nda şan, nota ve solfej eğitimi alan isimler arasında ünlü sanatçı Gülden Karaböcek de bulunmaktadır.

Kaynak:magazinsortie

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum