Yaşar Gümüş... İLK SOLO ALBÜMÜ 'TEK KİŞİLİK AŞK'

Yaşar Gümüş... İLK SOLO ALBÜMÜ 'TEK KİŞİLİK AŞK'

Sahne performanslarında genellikle Türkçe, Kürtçe, Lazca, Ermenice şarkılar ve türkülerle sevenlerinin gönlünde yer buldu.

On beş yıldır başta İstanbul, Ankara, Bursa, Bolu olmak üzere birçok ilde konserler verdi.

Sahne performanslarında genellikle Türkçe, Kürtçe, Lazca, Ermenice şarkılar ve türkülerle sevenlerinin gönlünde yer buldu.

Beş yıldır müzik öğretmenliği de yapan Yaşar Gümüş “On beş yıllık sahne hayatımda Anadolu’nun her yöresinden türküler söyledim. Aşık Veysel, Mahsuni Şerif, Neşet Ertaş, Ahmet Kaya dinleyerek; Ahmet Arif, Can Yücel, Özdemir Asaf, Nazım Hikmet okuyarak büyüdüm.

Ve anladım ki; kendin olarak bir şeyler sunarsan hayata, o zaman bir izin, bir rengin kalır. Tüketmek değil, üretmek istiyorum. O yüzden besteler yapıp şiirler yazıyorum.” diyor.

Anafor Müzik Stüdyolarında aranjörlüğünü Sezgin Şivcak’ın yaptığı “Tek Kişilik Aşk” Güvercin Müzik etiketiyle, 15 Nisan’da sevenleriyle buluştu.

On üç eserden oluşan albümdeki, on iki eserin sözü, müziği ve şiirleri Yaşar Gümüş’e aittir. Herkesin sevdiği “Bitlis’te Beş Minare” adlı halk türküsü de yer almaktadır.

Ayrıca Yaşar Gümüş sözü ve müziği kendisine ait olan “Ölmem Bugün” adlı eserine klip çekmiştir.

Yine TEK KİŞİLİK AŞK albümüyle piyasaya iddialı bir giriş yapan Yaşar Gümüş’ün ilk şiir kitabı da yakın zamanda sevenleriyle buluşacaktır.

Türkülerimize ve Anadolu insanının kendine özgü yanık sesine sonsuz saygı ve sevgiyle gerçekleştirilen ‘Tek Kişilik Aşk’ın bir başucu albümü olarak hak ettiği yeri alacağına inanıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.