Yaşar Özel... TÜRK MÜZİĞİ'NİN USTA SANATÇISI, CEMAL REŞİT REY'DE!..

Yaşar Özel... TÜRK MÜZİĞİ'NİN USTA SANATÇISI, CEMAL REŞİT REY'DE!..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta dopdolu programıyla İstanbullulara müzik ziyafeti sunacak.

İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, 1973 yılında kaybettiğimiz âşıklık geleneğinin en büyük temsilcilerinden halk ozanı Âşık Veysel’i vefatının 44. yıl dönümünde CRR’de özel bir programla yâd edecek.

İnsana duyduğu muhabbetiyle; vatana ve toprağa hürmetiyle; senlik-benlik kavgasına itirazıyla; evrensel birlik ve barışa hasretiyle gönüllere taht kuran Âşık Veysel Şatıroğlu, 21 Mart Salı günü Cengiz Özkan’ın şef Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası eşliğinde vereceği konserle anılacak.

Programda, “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Dostlar Beni Hatırlasın”, “Kara Toprak” gibi eserleri ile ölümsüzleşen ve gönül gözü ile dünyaya bakan Âşık Veysel’in eserlerinden seçkiler sunulacak.

Halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek bu program, 20.00’de başlayacak.  

Müzik yaşamında altmış yılı deviren Türk Sanat Müziği’nin usta sesi Yaşar Özel, "Sadettin Kaynak ve Selahattin Pınar'ın Eserleri"ni yorumlayacağı özel programıyla CRR’ye konuk oluyor.

Müziğimizi hem yurt içi hem de yurt dışında verdiği konserlerle başarıyla temsil eden Özel,  22 Mart Çarşamba günü hayranlarıyla buluşacak.

Uzun bir geçmişi ve çok kültürlü bir yapısı olan Türk Sanat Müziği’nin özünü koruyarak günümüze uygun bir anlayışla tekrar yorumlayan ve bu şekilde müziğin yeni nesiller tarafından en doğru şekilde anlaşılması için uğraşan Özel, 20.00’de sahnede olacak.  

İstanbullu müzikseverlerin yoğun bir ilgiyle takip ettiği ve bu zamana kadar Türkiye’nin dört bir yanından yöresel ezgilerin seslendirildiği “Bizim Havalarımız” konser programı bu ay, “Türkülerimiz ve Danslarımızla Bahara Merhaba” başlığıyla 24 Mart Cuma günü İBB CRR Konser Salonu’nda gerçekleşecek. 

Zafer Gündoğdu’nun koro ve orkestra şefliğini üstlendiği program, 20.00’de başlayacak. Konuk sanatçılarla renklenecek olan programda bahar türküleri halk danslarıyla birlikte dinleyicilerle buluşacak. 

Azerbaycanlı dünyaca ünlü piyanist İslam Manafov, Grammy ödüllü yapımcı Christopher Alder’in yapımcılığında kaydettiği Chopin’in;  4 "Ballade ", 4 "Scherzo” ve "Nocturne Op. Posth." eserlerinden oluşan son albümü ile İstanbullularla buluşacak. Bu kaçırılmayacak konser, 25 Mart Cumartesi günü 20.00’de başlayacak.  

Proje sanat yönetmenliğini udi Mehmet Bitmez’in üstlendiği “FarabiZiryab” konser programı,    26 Mart Pazar günü CRR’de gerçekleşecek.

Yüzyıllardır birbirini etkileyen farklı ulusların zengin kültür mirasının bir araya getirileceği bu program, 20.00’de başlayacak. Konserde; İstanbul Sazkâr Topluluğu, Enchordais (Selanik) , Bağdat “Ziryab” Topluluğu (Irak) ve “Endülüs & Flamenko” (İspanya) müzik grupları birlikte sahne alacak.

Müziğin çeşitli formlarının yer alacağı konserde; farklı kültürlerin kendi dillerinde kendilerine özgü tavır ve üslupla okuyacakları eserler ile saz müzikleri icra edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.