Yasin Bulun... TÜRKÜLERE YENİ BİR SOLUK YENİ BİR HEYECAN!..

Yasin Bulun... TÜRKÜLERE YENİ BİR SOLUK YENİ BİR HEYECAN!..

Neredeyse unutulmaya yüz tutmuş türkülerimize yeniden hayat vermek üzere yola çıkan Yasin Bulun, kendine özgü yorumu ve tavrı ile her çıktığı mekanda türkü severlere doyumsuz bir türkü ziyafeti sunuyor...

Haber; Mehmet KARADEMİR

"Türk'ü söyler, Türk'ü anlatır türküler. Hayatımızdaki her duygunun karşılığını türkülerde buluruz, acıyı, gamı, kederi, hüznü, mutluluğu, memleket özlemini, hasreti, neşeyi, hepsi türkülerde saklıdır.

Türküler bizim dilimizdir. Biz sussak da onlar bizi en güzel şekilde anlatır. " Felsefesiyle yola çıkan Yasin Bulun, türkü yolculuğunda yaşanan güçlüklerin üstesinden gelebilmek adına cesurca ve müziğin yozlaştığı şu günümüzde büyük bir cesaretle maddi kaygılardan uzak bir şekilde bu yola baş koymuş.

Türküler samimidir, sahicidir. Yüzyıllardır türkülerle anlatılmıştır duygular. Onlar eskimez, değerini yitirmez.

Hayatın tüm renkleri türkülerde saklıdır. Türkülerle seviniriz, üzülürüz, kederlenir, coşar, ağlarız. İşte hayatı türkü tadında yaşamak, türkülerin farkına varabilmek, aslında hayatın farkına varabilmek için müzik yolculuğunda emin adımlarla devam eden Yasin Bulun, bu duyguları türkü severlere fazlasıyla yaşatıyor.


Türkülere gönül vermiş ve baş koymuş olan Yasin Bulun, aynı zamanda Cengiz Kurtoğlu'ndan Hakan Altun'a, Sezen Aksu'dan Onur Akın'a kadar daha bir çok sanatçının eserlerini de özünü bozmadan kaliteli bir şekilde seslendirerek herkesin beğenisinede sahnede hitap edebilmeyi biliyor. 

"Hayat ne kadar zor olursa olsun , türkü söyleyerek zorlukların üzerine gidebilmenin, hayata yeni bir anlam katabilmenin felsefesiyle sürdürüyoruz bu yolculuğumuzu" düşüncesiyle türkülere sarılan Bulun, efendi kişiliği ile de her zaman takdir topluyor.


Yasin Bulun'un türkülerini soluksuzca dinleyebilmek, müzik hayatında ki gelişimleri izleyebilmek ve sahne aldığı mekanları öğrenebilmek  adına "yasinnbulun" İnstagram sayfasından kendisini takip edebilirsiniz.


Yasin Bulun, türkülerini türkü dostlarıyla paylaşabilmek, duygularını sevenleriyle beraberce yaşayabilmek adına türkü severleri  16 Kasım Cuma akşamı boğazın incisi Kanlıca'da bulunan Baro Bahçe'de ağırlamayı bekliyor.

İşte Yasin Bulun'un söz ve müziği Aşık Reyhani'ye ait Uğur Alakuş'un yönetmenliğinde çekilen;

"ALMANYA'YA GELDİM" İSİMLİ ŞARKISININ VİDEO KLİBİ...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.