YAŞLANDIRMAYI HIZLANDIRAN BEŞ HATA

YAŞLANDIRMAYI HIZLANDIRAN BEŞ HATA

Günde bir kaç dakika, sizi lekelerden koruyabilir ve kırışıklıkların daha geç çıkmasını sağlayabilir..

Gözünüzde büyüyen kara kış gününde güneş koruyucusunu sürmek ya da makyajı temizlemeden yatağa girmek sizi "aging" yani cildin yaşlanması konusunda rahatsız etmeyebilir. Ancak her gün ayıracağınız bir kaç dakika ile birkaç sene sonrasında oluşabilecek olan kırışıklıkları ve lekeleri bir nebze daha geciktirmiş olursunuz. Yayınlanan bir araştırmaya göre en sık yapılan 5 hata şu şekilde toplandı.

1. "Çok yorgunum, cildimi temizleyemem..."

Uzun ve yorucu bir günün ardından yüzünüzü temizlemek zor gelir.

Geçersiz özür. Her akşam ayrılacak olan iki dakika yüz yıkama ve temizleme ile bir sonraki güne daha dinç ve zinde görünerek kalkmak için çok önemli. Günden kalan toz kir ve yağ birikintileri ile yatmak akne oluşumunu hızlandırır ve gözeneklerin genişlemesine sebep olur.

2. "kışın ne gerek var güneş koruyucusuna..."

Kış koşullarından dolayı güneş koruyucusuna ihtiyac yoktur.

Geçersiz özür: UVA ışınları yaşlanmaya karşı merhametli değil, hatta iç mekanlarda olsanız dahi cam arkasına da geçebildiği için sizi koruyamaz. Bu durumdan korunmak için her gün en az koruma fakörü SPF 30 olan bir nemlendirici ya da güneş koruyucu kullanmakta fayda var.

3. "Bakım ürünleri çok pahalı..."

Cildin bakımını yapmak çok masraflı.

Geçersiz özür: Tassaruff etmek için bakım ürünlerinizi kozmetik dükkanından ya da parfümeriden satın alın. Araştırmalara göre seri üretim yapılan bakım ürünleri daha pahalı ürünler kadar iyi sonuç verebiliyor (hatta bazıları daha iyi bile olabliyor!). Bazeen gereken bakımı göz kamaştıran ünlü markalarda aramamak lazım.

4. "Çabalarımın ve gayretlerimin hepsi sonuçsuz..."

Yapılan birçok bakım uygulamasına rağmen faydalı olmadı.

Geçersiz özür. Ortalamaya vurulduğunda bakım ürünlerinde sonuçlarının kendini göstermesi için 8 hafta gibi bir süre geçebilir. Kullandığınız ürüne bir şans tanıyın.

Ayrıca dikkat edilmesi gereken: yeni bakım ürünlerine geçişleri yavaş yapılması ve iki ayda bir değişikliğn yapılmasına özen göstermek. Tonik ve yıkama jellerinde geçiş daha kolay, ancak anti-aging ürünlerinde cilt ayrı bir tolerans oluşturuyor.

5. "Cildim bakım ürünlerine karşı çok hassas..."

Hafif peeling yapmak cildi kızartıyor ve tahriş ediyor.

Geçersiz özür: Yüze uygulanan hafif peeling ölü derilerin giderilmesi ve minik kırışıklıkların açılmasına neden olur. Ancak sert darbeler ile yapılan ovma hareketleri cildi kızartır ve tahriş eder. Hatta cildi tahriş etmeden soymak için yüz fırçalarından faydalanabilirsiniz. Haftada bir ya da iki kere uygulamak yeterli olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.