YAZ MEVSİMİ SAÇ EKİM ZAMANI!

YAZ MEVSİMİ SAÇ EKİM ZAMANI!

Siz de saçını korumayı seçenlerdenseniz, saç nakli için koca bir yazın geçmesini beklemenize hiç gerek yok. Yaz mevsimi saç nakli uygulamaları için doğru bir zamanlama olabilir.

30'lu yaşlarda erkeklerin % 27'sinden fazlası gözle görülür bir saç dökülmesi yaşarken 60 yaşından itibaren bu oran % 65'lere kadar artıyor. Bu durumla mücadeleyi seçen erkekler 'saç nakli' yaptırmaya yöneliyor. Yaz mevsimi de bu durumla mücadeleyi seçen erkeklerin tercihi oluyor.

Saç seyrelmesi ya da saç kaybı hayati bir sorun olmasa da kişide ciddi psikolojik baskı yapabiliyor. Ancak, birçok erkek artık durumu kabullenmek yerine, mücadele etmeyi tercih ediyor. Siz de saçını korumayı seçenlerdenseniz, saç nakli için koca bir yazın geçmesini beklemenize hiç gerek yok. Yaz mevsimi saç nakli uygulamaları için doğru bir zamanlama olabilir.

Transmed Saç & Kozmetik Cerrahi Kliniği Medikal Direktörü Dr. Melike Külahçı, yaz mevsiminde saç nakli konusunda şunları söylüyor:

Yaz mevsiminin avantajları

Yazın saç ektirmek deniz tatili yapmaya engel değildir!

Saçlar yaz mevsiminde daha hızlı uzar, cildin yenilenme hızı artış gösterir.

Şapka kullanımı daha yaygın olduğundan kabuklanma döneminde şapka takmanız daha az dikkat çekici hale gelir.

Güneş ışınları sizi endişelendirmesin

Saç nakli sonrasında ciltteki ufak kabuklanmalar ve kızarıklıklar iyileşirken UV ışınlarından korunmak gerekiyor. Ancak saçlı deriye kök yerleştirmek için yapılan milimetrik kesiler 7- 10 gün içerisinde, iyileşiyor ve çoğunlukla kızarıklık bile kalmıyor. Bu dönemde güneşin çok yoğun olduğu saatler dışında denize girmek sakıncalı olmuyor. Ayrıca, deniz suyu yara iyileşmesini hızlandıran etki yapabiliyor.

Yeni yıla yepyeni bir imajla girmek isteyenler acele etmeli!

Saç nakli uygulaması sonrasında deride yaklaşık 7?10 gün süren ince kabuklanmalar oluşuyor. Bu kabuklar baştan kepek gibi dökülüyor; her günlük yıkamada biraz daha temizlenerek on gün sonra tamamen kayboluyor. Bu dönemde şapka takarak günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. Ekilen saçlar ilk 3 ay içerisinde çıkmaya başlıyor. Haziran'da yapılacak bir girişim sonucu, yeni yıla hayalinizdeki saç modeli ve yepyeni imajınızla girebilirsiniz,

Yazın saç nakli yaptıranların dikkat etmesi gerekenler:

İlk nekahat döneminde şapka takılması bir şart. Şapka pamuklu olmalı ve başı sıkmamalıdır. Ayrıca sık yıkanmalı ve başın fazla terlemesine yol açmamalıdır. Saç nakli yaptıranların kabuklanma bitene kadar havuz ve denize girmeleri, direkt güneşe maruz kalmaları önerilmiyor.

Saç nakli konusunda detaylı bilgiler

Günümüzde kullanılan iki tip saç nakli tekniği vardır:

FUT:

"Foliküler Ünite Transplantasyonu" tekniğidir.

Bu metodda saç çemberi denilen iki kulak arasındaki sağlıklı köklerin bulunduğu alandan cerrahi yöntemle bir deri parçası, şerit halinde alınarak önce tek tek köklere ayrılır sonra bu kökler saçlanması istenilen alanda açılan kanallar içine yerleştirilir. Günümüzde FUT izi gözle görünmeyecek kadar hafif olmaktadır.

FUE:

"Foliküler Ünite Ekstraksiyonu" adı verilen teknik, verici alanda iz bırakmadan verici alanın en verimli şekilde kullanılmasına olanak tanıyan tek tek kök toplama prensibine dayanır. 2004'ten bu yana dünyada ve Transmed'de sadece uzman cerrahlar tarafından uygulanmaktadır. Eski tekniklerin aksine minimal bir girişimdir.

FUE metodu tek tek toplama yöntemi olarak da bilinir. Operasyon tekniği göreceli olarak yenidir ve bu teknikte mikro-cerrahi derecesinde küçük ölçülerde çalışılır.

Transmed her iki tekniğin de etkin bir şekilde kullanıldığı ve yurtdışında her iki yönteme ilişkin eğitim ve sertifika veren bir kurumdur.

FUT yöntemi ile FUE yönteminin arasındaki tek fark aslında saç kökü alım tekniğidir. Kanal açımı ve yerleştirme aşamaları her iki yöntem içinde aynıdır.

FUE yöntemi, cerrahi kesi sonrasında iz olmaması ve donör alanın iyileşmesinin daha hızlı olması nedeniyle FUT yöntemine göre son günlerde hastalar tarafından daha sık tercih edilen bir yöntemdir. Ancak FUT tekniğinde ekim yapılacak saç tellerinin büyüklüğü kesin bir şekilde belirlenebildiği ve saçı kısa kesmek gerekmediği için bu teknik hem kimi saç dökülmesi çok ilerlemiş vakalar için cerrah tarafından tavsiye edilmekte hem de saçlarını sıfıra vurmak istemeyen hastalar tarafından talep edilmektedir.

Operasyon FUT yöntemi ile ortalama 4?5 saat, FUE yöntemi ile 7?8 saat sürmektedir.

Girişimin başında ince insülin iğneleri ile lokal anestezi yapıldığından acısı hafif ve birkaç dakika süreli olmaktadır. FUT tekniği sonrasında şeridin çıkartıldığı bölgede ince bir iz kalır. Bu iz, %90 hastada 1mm altında ve çıplak gözle iki numaradan uzun saçlı kişilerde görünemeyecek şekildedir. FUE tekniğiyle gerçekleştirilen operasyonlarda gözle ayırt edilebilecek herhangi bir iz kalmaz.

Transmed'de başarıyla uygulanan saç nakli uygulaması ve diğer saç tedavileri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak ve bir konsültasyon randevusu oluşturmak için http://www.transmed.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Sağlığınız için lütfen sadece profesyonel çalışan klinikleri tercih ediniz.

Transmed hakkında:

Transmed, 1994 Şubat ayında, İstanbul'da, Dr. Melike Külahçı tarafından, en iyi kozmetik cerrahi hizmetlerini sunmak üzere uluslararası bir tıp merkezi olarak kurulmuştur. Türkiye'de saç nakli cerrahisinde Foliküler Ünite Transplantasyonu tekniğini uygulayan ilk klinik olarak öne çıkan Transmed, 1998 yılında Epilight ve Alexandrite Laser ile Lazer Epilasyonu Türkiye'ye ilk kez tanıtmış, daha sonra da ayakta Liposuction olarak da bilinen Liposhaping ile birlikte Estetik Cerrahi hizmetlerini sunmaya başlamıştır.

Saç nakli cerrahisi alanında Türkiye'de ve dünyada öncü olan Transmed'in sahibi ve tıbbi direktörü Dr. Melike Külahçı, ESHRS (Avrupa Saç Restorasyon Cerrahisi Derneği) Kurul Üyesi ve ISHRS (Uluslararası Saç Restorasyon Cerrahisi Derneği) Kurul Guvernörü'dür. Transmed ekibi, 2011 yılının Mayıs ayında saç alanında dünyanın en iyi araştırmacı ve cerrahlarını The Next Big Thing konferansında İstanbul'da bir araya getirmiştir.

Dünyanın alanında duayen kabul ettiği 30 başarılı cerrahtan biri olan Dr. Melike Külahçı medikal direktörlüğünde Transmed'de saç dökülmesi tedavileri ve saç nakli, dünyayla aynı anda en güncel teknikler ile uygulanmaktadır. Bugün Transmed, Avrupa'nın operasyon kapasitesi olarak en büyük ekibini yönetmekte; yüksek başarı yüzdesiyle, her yıl 47 ülkeden yabancı hasta çekmektedir.

Transmed'de başarıyla gerçekleştirilen estetik cerrahi uygulamaları ise şu şekildedir: Liposhaping, Göğüs Büyütme, Göğüs Küçültme, Göğüs Dikleştirme, Karın Germe, Jinekomasti (Erkeklerde Meme Küçültme),Kulak Estetiği (Otoplasti), Yüz Germe, Göz Kapağı, Burun Operasyonu, Yağ En jeksiyonu, Yara İzi Tedavisi, LPG, Selülit Tedavisi, Doğum ve Liposuction Sonrası Deri Tedavileri.

Cerrahi olmayan ancak medikal profesyonellik gerektiren selülit tedavileri, akne izleri ve cilt lekelerinin tedavisi, vücut sıkılaştırıcı ve gençleştirici medikal cihazlı uygulamalar ise Transmed'in sunduğu kozmetik çözümler arasında yer almaktadır.

Transmed, Türkiye, ABD, Almanya, Fransa, Benelux ülkeleri, Yunanistan, Rusya, Mısır ve Kuveyt'te başarıyla faaliyet göstermektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.