YENİ DÖNEMDE DİZİLER YARIŞIYOR!...

YENİ DÖNEMDE DİZİLER YARIŞIYOR!...

Geçtiğimiz hafta yazdığımız yazımızı şu duyuru ile sonlandırmıştık?

''Gelecek yazımızda ise ''Spor Yorum Programları'' ile ilgili bilgi ve kısa değerlendirmelerimizi köşemize aktaracağız?''

Aslında bu düşünceyle haftayı kapamış, gerkçesi ise; yazıyı yazdığımızda yeni yayın dönemi ile ilgili program kurguları tamamlanmamış o nedenle de önümüzü pek net görememiştik ve ''spor programları'' ile devam ederiz diye düşünmüştük..

Ama geçen surede, hızla belirlenen yeni yayın dönemi programları, dönemi daha ayrıntılı incelemeyi gerektirdi ve yeni yayın dönemi ''spor Programları'' ile ilgili yazılarımızı bir sure daha öteledik?

Bu hafta, oldukça yoğun olduğu görünen ve özellikle de diziler üzerine kurgulandığı gözlenen yeni yayın dönemini ulusal kanallar bazında inceleyeceğiz..

Yeni yayın döneminde çok iddialı hazırlanan, yaptığı yatırımlarla ve devam eden programlarıyla oldukça hareketli bir yayın dönemi sergileyecek olan STARTV yeni yayın dönemi programlarını inceleyerek belki bir kaç hafta sürecek yazımıza başlayacağız?.

Gelecek hafta veya belki iki hafta daha bu serimize devam edeceğiz ve ardından da yeni dönem ''spor programları''yla ilgili değerlendirmelerimizi köşemize aktaracağız..

EKRANIN YÜZ AKI YARIŞMA PROGRAMLARI

Her ne kadar, yeni dönemde de ekranını yükünü diziler yüklenecek gibi görünse de, bazı programlar var ki görünmez kahramanlar olarak ekranların yüz akı olmaya devam ediyorlar?

Yayınların değerlendirilmesinde en çok söz edilen'' reytingler''deki durumlarının ne olduğunu bilmiyorum.. Zaten o değerlendirmelere inanmadığım ve de güvenmediğim için sonuçlarıyla pek ilgilenmiyorum. Oradaki sonuçlardan ziyada benim kendime göre ölçümlediğim değerlendirmeleri hep ölçü aldım.. Bu değerlendirmeler sayısal olarak oldukça fazla olan birebir araştırmalar sonucunda ortaya çıkanlardan elde ettiğim verilerdi?

Bu değerlendirmeler bazı dizileri öne çıkarıyor olsa da en çok izlenenlerin; başında sırasıyla üç program gündem oluşturuyor?

Birincisi; Bloomberg TV'de haftanın her günü saat 20.00 civarında ekrana gelen ''Kelime Oyunu'', ikincisi; STAR TV'de hafta içi her gün saat 19.20 de ekrana gelen ''Büyük Risk'' ve üçüncüsü ise; KANAL D'de hafta sonları ekrana gelen ''Ben Bilmem Eşim Bilir''..

Yıllardır Bloomberg TV'de devam eden ve benim de hemen hemen hiç aksatmadan izlediğim A.İhsan Varol'un hazırlayıp sunduğu ''Kelime Oyunu'' adlı bilgi yarışma programı izlyenlerini beğenisini kazanmaya devam ediyor. A.İhsan Varol, yarışmacılara yaklaşımı, diyalogları ve yarışma formatına katkısı ile tam bir ekran fenomeni olarak bu tür bilgi yarışma programlarını sevenlerin gölünde that kurdu.. Ekranda bir programın izlenmesinde sunucunun etkisini ve katkısını yansıtan ender programlardan biri..

Yaz aylarında Star TV ekranlarında başlayıp hafta içi hergün akşam saatlerinde ekrana gelen ve Selçuk Yöntem'in çok başarılı sunumuyla devam eden ''Büyük Risk'' ilgiyle izlenen yarışma programlarından bir diğeri?

Selçuk Yöntem, ''Büyük Risk'in yeni bölümlerinde yine üç yarışmacı ile ekranda olmaya devam edecek?"Büyük Risk"te, bilgisini konuşturan ve hızlı olan yarışmacılar bir sonraki yarışmada devam hakkı kazanırken para ödülü de çığ gibi büyüyüyor.

Sanat, spor ve şov dünyasının önemli isimlerinin her bölümde sorularıyla yarışmaya renk kattığı ''Büyük Risk'', farklı formatı ve para ödülüyle ilgiyle ve beğeni ile izlenmeye devam edecek gibi görünüyor.

Yine yaz aylarında başlayıp Kanal D'de hafta sonları ekrana gelen ve giderek ilgiyle izlenmeye başlayan ve evli çiftlerin yarıştığı çok eğlenceli bir yarışma program da ''Ben Bilmem Eşim Bilir''? İlker Ayrık'ın çok başarılı ve eğlenceli sunumuyla kazanan ailenin bir otomobil sahibi olduğu ''Ben Bilmem Eşim Bilir'' adlı yarışma program yeni yayın dönemine girdiğimiz şu sıralarda izlenme ve izleyicinin beğenisini kazanma açısından öne çıkan başarılı programlarından?

Yaz dönemine damgasını vuran ve ulaştığı 13. Bölümüyle geçtiğimiz cumartesi gecesi final yapan müzik eğlence formatındaki yarışma program ''Benzemez Kimse Sana'' çok başarılı bir dönem geçirdi? Seyfi Dursunoğlu / Huysuz Virjin, Erol Evgin ve

Hande Ataizi'nden oluşan başarılı, keyf veren jürisi, Huysuz Virjin'in sivri dilliliği ve esprileriyle renk kattığı, sunuculuğunu Murat Başoğlu'nun yaptığı ''Benzemez Kimse Sana'' 13. Bölümüyle ''final yaparak izleyenlerini üzdü diye düşünüyorum..

BayJ, Asena, Cem Kılıç, Kendi, Pelin Öztürk, Uğur Arslan, Ömür Gedik ve Ümit Erdim'in muhteşem performanslarıyla renklendirdiği ve her bölümde taklit ederek canlandırdıkları bir ünlü sanatçi tiplemeleriyle izleyenlere keyifli onüç cumartesi akşamı eğlencesi yaşattılar?

Cumartesi gecesi ''final'' yapan ''Benzemez Kimse Sana''yı sevenleri özleyecektir..

STAR TV YAYINLARI TAM BİR DİZİLER RESMİ GEÇİDİ GİBİ

Yeni döneme oldukça iddialı hazırlanan Star TV oldukça zengin program listesiyle izleyenlerin karşısına çıkıyor?

Show TV'den ayrılıp Star TV'ye geçen Acun Ilıcalı yayılandığı sürece oldukça tutkun izleyici kitlesi oluşturan yarışma program ''Yetenek Sizsiniz''i Star TV ekranlarına taşıdı ve bu ay içinde ekrana gelecek.. Acun Ilıcalı bir başka iddialı programını olan ''O Ses Türkiye'' adlı müzik yarışması programının ön elemelerin eylül içinde başlıyor.

Yeni sezona iyi hazırlanan, geçen sezonun önemli dizilerinden ''Muhteşem Yüzyıl'' bu dönem de izlenme oranı yüksek dizilerden biri olmayı kimseye bırakmayacağa benzer?

Yine, geçen dönemin iddialı dizilerinden ''Behzat Ç'' ve ''İffet'' yeni dönemde de devam ediyor.. Ben her iki dizinin de kendini yenilemediğini düşünüyorum ve giderek heyecanını yitirecek gibi görünüyorlar..

Yaz döneminde başlayan ''Hayatımın Rolü'' ve ''Sudan Bıkmış Balıklar''devam ediyor..

Hayatımın Rölü''nde Haluk bilginer önemli bir faktör ama ''Sudan Bıkmış Balıklar''ı tam bir okul musameresi tadında, olması ve oyuncularının acemi gibi görünmesi nedeniyle giderek izleyici kaybedeceği ve zor günlerle karşılaşacağı görüşündeyim..

''İşler Güçler'' ise giderek kendini Kabul ettirecek gibi görünüyor?

Ne oldu bilinmez ama çok beğenilerek izlenen ve giderek ekran fenomeni olmaya başlayan ''İnsanlar Alemi''nin ''sezon Finali'' yaparak zamansız sonlandırılması ekran tutkunlarını ve sevenlerinin ağzının tadını bozdu gibi görünüyor?

Star TV ekranında; ''Öyle Bir Zamanki''den ayrılan ''Ali Kaptan'' Erkan Petekkaya ve Hatice Şendil'in başrolunu paylaştığı ''Dila Hanım'', ''Ağır Roman Yeni Dünya'' ve Murat Ünalmış, Sinan Tuzcu, Serdar Gökhan ve Fatma Girik gibi oldukça iddialı bir oyuncu kadrosuyla adından söz ettireceğe benzeyen ''Babalar ve Evlatları'' adlı yeni diziler de izleme oranlarında iyi bir yer edinmek için mücadele edecek?

Yeni yayın döneminde tam bir diziler savaşı var.. İzlenme oranları sıralamasında kendilerine iyi bir yer edinmek için kıyasıya mücadelenin yaşanacağı bir dönem bekliyor ekranseverleri?

Bir çok oyuncu için iyi bir gelir kapısı olan dizilerın umarım sonları iyi olur..

Bu dizilere bel bağlayan onca sanatçı da hayal kırıklığı yaşamaz..

Gelecek hafta, Show TV ve Kanal D yeni dönem yayın kurgusu ve dönemde ekrana gelecek dizi ve programlarını irdeleyeceğiz..

Haftaya dek sevgiyle kalın, esen kalın..

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.