YENİ FİLMLER İÇİN TARİH DE BULMAK ZOR, SİNEMA DA!

YENİ FİLMLER İÇİN TARİH DE BULMAK ZOR, SİNEMA DA!

Merhabalar,

Devam filmlerinin yoğun olacağı bu kış sezonunda, çok yeni filmler de görücüye çıkacak.

Bu devamlar niye dizi film gibi varlar bunu da anlamış değilim ya neyse, Taktım iyi filmlerin 1-2-3 gibi devamlılığı olmasına..

Eğer bir senaryo tuttu ise bence onu dizi yapmalı ve uzat babam uzat oynatmalı derim..

Devamı olanların ikincisini seyrederken mutlaka birincisindeki beklentiler içinde oluyorsunuz.

Aslında yanında 2 yazmamış ise çok beğeneceğimiz filmleri çok ağır eleştirilere maruz bırakıyoruz..

Aşk ve Komedi ağırlıklı bir sezon bizi bekliyor, sürpriz gişe rakamlarının da görüneceği bu sezonda, Kasım ve Aralık ayı en büyük rekabetin görüleceği aylar olarak dikkat çekiyor.

Bugünlerde kendilerine tarih alan projeler için, tarih değişiklikleri de her zaman olduğu gibi bu sezonda olasılık. Ben en çok 'Mucize' filmini bekliyor olacağım.

Mahsun Kırmızıgül'ün Ocak ayında vizyona gireceğini düşündüğüm ?Umudun bittiği yerde Mucize başlar,, yani Mucize filmi de gişe rekorlarında en az ikinci sıraya oturur diyorum..

Bir Sinema filmi için en önemlisi hiç şüphe yok ki, gişede başarı elde etmek, fakat öncesinde vizyona çıkabilmek için salon bulabilmek.

O kadar çok film yapılmış ki maalesef her şey olasılıklar dahilinde.. Düşününki filmi yapmışsınız hazırsınız ama vizyon için tarih alamamışsınız..

Tanrı yanlarında olsun gerçekten de zor.. Hadi şimdi benim sizler için seyrettiklerimin kritiklerine ve konusunu okuyup fragmanlarını seyretmeye,

Sevgisiz ve beni takipsiz kalmayın,

KARIŞIK KASET

Dünden bu güne gibi uyarlanan bu aşk filmini kaçırmayın derim.

Uygar Şirin'in aynı adlı romanından Tunç Şahin tarafından beyazperdeye aktarılan Karışık Kaset adlı film, 20 senedir bir şekilde beraber olmalarına rağmen, ilişkileri henüz başlayamamış bir çiftin öyküsünü konu alıyor.

Ulaş, kendisinden 1 yaş küçük İrem'e aşık olmuştur. Ama o kadar utangaçtır ki bir türlü hislerini itiraf edemez. Onun bu halini gören babası ise karışık bir kaset doldurup, İrem'e hediye etmesini tavsiye eder.

İrem ve Ulaş'ın çocukluk ve gençlik dönemlerinden günümüze kadar gelen arkadaşlıklarını ve büyüyen aşkını, filmden tadımlık sahnelerle anlatıyor.

Okulda çok hoşlandığı İrem'e açılamadığı için karışık bir kaset hazırlayan Ulaş, en güzel karışık kaseti hazırlamanın heyecanını yaşarken, hayat bu çifte hiç bilmedikleri sürprizlerle gelecektir...

Film Ulaş'ın öyküsüyle başlıyor ve ikilinin gençlik yıllarından bugüne uzanan dostluğunu ve büyüyen aşklarını beyazperdeye taşıyor.

CD ve DVD'ler piyasaya çıkmadan çok önce, 1990'lı yıllarda oldukça moda olan karışık kaset doldurma hallerini, en sıcak haliyle anlatıyor. Senaryosu Mert Atalay ile birlikte yine yönetmen Şahin'e ait olan filmin başrollerini ise genç oyunculardan Sarp Apak ve Özge Özpirinçci paylaşıyor.

Bülent Emin Yarar, Sevinç Erbulak ve Burak Sarımola gibi deneyimli oyuncular da genç oyunculara eşlik ediyor. Aynı adla beyazperdeye uyarlanan Karışık Kaset kitabı, üçüncü baskısıyla raflardaki yerini aldı.

21 Kasım itibarı ile vizyonda olacak. Hepinize iyi seyirler.

Fragman >>

ŞEFLERİN SAVAŞI - COMME UN CHEF

Mutfak severler için müthiş bir film.. Jacky Bonnot, 32 yaşında yemek sanatı meraklısı amatör bir aşçıdır. Gerçekten çok yeteneklidir ve hayali ünlü bir aşçı olup büyük bir restoranda çalışmaktadır.

Ekonomik durumu küçük mutfak işlerini kabul edip bu yerlerde de çalışmasını gerektirmektedir; fakat Jacky bu işlerde de bir türlü tutunamaz.

Yıldız Şef Alexandre'ın ise restoranın yönetim kurulu başkanı Stanislas ile ciddi sorunları vardır. Stanislas'ın niyeti ona bir yıldız kaybettirmek, yemek endüstrisi için daha kârlı olan kimyasal ürünler kullanacak, genç bir şefi onun yerine getirmektir.

Stanislas, Alexandre'ın ekibindeki elemanların işten ayrılmalarını sağlar. Ta ki yıldızlı büyük bir şef olan Alexandre La Garde'la Jacky nin yolları kesişinceye kadar!

Kabiliyetli olmanın yanında bir o kadar da inatçı olan Jacky, Lagarde'ın bir türlü anlaşamadığı restoranın yönetim kurulu başkanı Stanislas Matter'ın koltuğunu sarsıp yerine geçirmek için biçilmiş kaftandır.

La Garde öte yandan inceleme için kendisini görmeye gelecek yetkililere sunacak yeni bir şeyler bulmak zorundadır ve yardıma ihtiyacı vardır. Ayrıca restoranları da ekonomik çıkmazdan dolayı tehlikededir ve bu ikilinin karşılaşması farklı sonuçlar doğmasına neden olacaktır!

Filmin yönetmenliğini daha önce Hahamın Kedisi ile tanıdığımız Daniel Cohen üstleniyor.

21 Kasım itibarı ile vizyonda olacak. Hepinize iyi seyirler.

Fragman >>

HADİ İNŞALLAH

Murat Boz hayranları haydi sinemaya?.!! Genç kızların gözdesi haline gelen başarılı Popçu Murat Boz oyunculuğa adım attı.

Şarkıları ve klipleri ile hayran kitlesini oluşturmayı başaran Murat Boz şu sıralar Hadi inşallah adlı bir sinema filminde oyunculuk sergiliyor.

Ünlü şarkıcıya BKM Mutfak Çok Güzel Hareketler Bunlar ile üne kavuşan tecrübeli oyuncu Büşra Pekin eşlik edecek.

PuCCa, hayatının 4 senesini Ankara'da geçirir ama o koca sene boyunca beraber olduğu sevgilisinden de ayrılırak, İzmir'e ailesinin yanına döner. Zor bir ayrılık süreciyle karşı karşıyadır, aşk acısının en sert hallerini yaşar.

Evine, içine kapanır; hüzünlü ayrılık şarkıları dinler; gözü telefonda tekrar arayıp "barışalım" demesini bekler. Bu arada bunalımdaki pek çok kadın gibi kendisini yemeye verir!

Bu sırada ailesi de kendisine yeni bir iş bulup, toparlanması için baskı yapar. Hiç istemeden İzmir'deki bir yerel televizyon kanalıyla iş görüşmesine gider;

Ama o gün olanlar olur ve yaşamını değiştirecek "Pekmez" lakabını taktığı yakışıklı ile karşılaşır. Genç kadını yeniden yaşama döndüren bu adam ile ne yapıp edip beraber olmayı kafaya koyar...

Anlamıştır dünyanın sonunun gelmediğini. "Pekmez"le evlenmelidir mutlaka. Ama nasıl olacaktır o koca basenleriyle... Üstelik "Bayan Kaltak" gibi son derece zorlu bir rakip varken..

Ali Taner Baltacı yönetmenliğinde hayata geçen komedi filminin yapımcılığını 25 Film üstleniyor. Film, yazdığı blog ile sosyal medya fenomeni olan Pucca lakaplı bir kadının, dizüstü edebiyatı kapsamında yayınladığı kitaplardan senaryolaştırıldı.

Başroller de ise Murat Boz ve Büşra Pekin yer alıyor. 28 Kasım itibarı ile vizyonda olacak. Hepinize iyi seyirler.

Fragman >>

FİGÜRAN

Mutlu, hayatını figüran olarak kazanmaya çalışmaktadır. Dünyanın en beceriksiz ve en sakar figüranı, Mutlu eşsiz bir senaryoya sahip olduğunu ve başrol oynayacak kadar yetenekli bir aktör olduğunu düşünmektedir

Yine de bir gün filmini çekeceği eşsiz senaryonun ve oynayacağı başrolün hayalini kurmaktadır.

Ancak beceriksizliği ve sakar tavırları onun başını hep belaya sokar. Olabildiğince sakar fakat bir o kadar da samimi hareketleriyle setin altını üstüne getiren Mutlu ve yine setlerde ışık asistanlığı yapan ev arkadaşı Cempo mesleklerinde en üste çıkmak için kendi senaryolarını çekmek istemektedirler

Aynı sette çalıştığı ışık asistanı ve ev arkadaşı olan Cempo da Mutlu gibi aklındaki senaryoyu filme dönüştürerek mesleğinde yükselmeyi çok istemektedir.

Ancak hayallerinin gerçekleşebilmesi için de tanınmış bir oyuncuyla çalışmaları gerekir.

Bu planlarını hayata geçirmek için Mutlu'nun figüranlık yaptığı dizinin başrol oyuncusu Pelin Şafak'ı ikna etmeleri lazımdır ki bu da birbirinden komik olayları da beraberinde getirecektir.

Oyuncu kadrosunda Ceyhun Fersoy, Ferdi Kurtuldu, Erdal Cindoruk, Cem Kılıç'ın yanında Survivor ile adını duyuran Serenay Aktaş da bulunuyor.

28 Kasım itibarı ile vizyonda olacak. Hepinize iyi seyirler.

Fragman >>

21 KASIM 28 KASIM ARASI VİZYON TAKVİMİ

21 KASIM

AÇLIK OYUNLARI : ALAYCI KUŞ BÖLÜM 1 - THE HUNGER GAMES-MOCKİNGJAY : PART 1

Yönetmen: Francis Lawrence

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson

ASFALT ÇİÇEKLERİ

Yönetmen: Kamil Koç

Oyuncular: Hilmi Korkmaz, Sema Şahingöz

KARIŞIK KASET

Yönetmen: Tunç Şahin

Oyuncular: Sarp Apak, Özge Özpirinçci

KUMUN TADI

Yönetmen: Melisa Önel

Oyuncular: Mira Furlan, Timuçin Esen

PUDSEY THE DOG:THE MOVİE

Yönetmen: Nick Moore

Oyuncular: Olivia Colman, David Walliams

ŞEFLERİN SAVAŞI - COMME UN CHEF

Yönetmen: Daniel Cohen

Oyuncular: Michaël Youn, Jean Reno

SENİ SEVİYORUM ADAMIM

Yönetmen: Biray Dalkıran

Oyuncular: Gizem Karaca, Barış Kılıç

TUT SÖZÜNÜ

Yönetmen: Oğuz Çelik

Oyuncular: Kemal Uçar, Giray Altınok

ÜMMÜ SIBYAN:ZİFİR

Yönetmen: Efe Hızır

Oyuncular: Rabia Kaya, Mustafa Kırantepe

28 KASIM

AŞK VE TUTKU - MİSS JULİE

Yönetmen: Liv Ullmann

Oyuncular: Jessica Chastain, Colin Farrell

FİGÜRAN

Yönetmen: Tolga Çetin

Oyuncular: Ceyhun Fersoy, Serenay Aktaş

GECE VURGUNU - NİGHTCRAWLER

Yönetmen: Dan Gilroy

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Rene Russo

HADİ İNŞALLAH

Yönetmen: Ali Taner Baltacı

Oyuncular: Büşra Pekin, Murat Boz

JOHN WİCK

Yönetmen: David Leitch, Chad Stahelski

Oyuncular: Keanu Reeves, Michael Nyqvist

MADAQASCAR PENGUENLERİ - THE PENGUİNS OF MADAGASCAR

Yönetmen: Simon J. Smith, Eric Darnell

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, John Malkovich

ÖLÜMÜN ALFABESİ - QUİJA

Yönetmen: Stiles White

Oyuncular: Olivia Cooke, Douglas Smith

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.