Yeni Sahne... ÜSKÜDAR ÖZEL BİR TİYATRO SAHNESİNE KAVUŞTU!

Yeni Sahne... ÜSKÜDAR ÖZEL BİR TİYATRO SAHNESİNE KAVUŞTU!

15 Ocak Pazar akşamı Boeing Boeing oyunu ile açılışı yapılan Üsküdar Yeni Sahne, İstanbul’un kültür hayatına katkıda bulunurken sahne sıkıntısı çeken tiyatrolar için de bir alternatif olacak.

Can Törtop’un yönetiminde olan Tiyatro Dünyası Oyuncuları yeni sahnesi seyircisi ile buluştu ve perde dedi.  

Üsküdar’ın merkezi Mimar Sinan Meydanı’nda bulunan “Yeni Sahne”, Boeing Boeing oyunu ile ‘perde’ dedi.

Özel tiyatroların yoğun olduğu Kadıköy ve Taksim bölgeleri dışında Üsküdar’da açılan Yeni Sahne, özellikle merkezi konumu, ulaşım araçlarının kavşak noktasında bulunması ile ulaşım açısından kolay ulaşılacak bir noktada. Bu yönüyle İstanbul’un birçok noktasından rahatlıkla ulaşmak mümkün olacak.

Tiyatro Dünyası Oyuncuları, kısıtlı imkânları ile bu sahneyi tiyatro dünyasına kazandırdı. Bu sahnede hem kendi oyunlarını oynayacaklar, konuk tiyatroları ağırlayacaklar. Ayrıca bu sahne, yeni oyuncuların yetişmesi için eğitim merkezi olarak kullanılacak.

Yeni Sahne’nin açılışına sanat ve magazin camiasından birçok isim katıldı. Oyun sonrası verilen kokteyl ile sahnenin açılışı kutlandı.

Üsküdar’ın merkezinde Mimar Sinan Meydanı’ında açılan sahne 137 koltuk kapasitesi ile seyircilerini bekliyor. 

Salonun tüm özel tiyatroların kullanımına açık olduğunu belirten Yönetmen Can Törtop, “Özel tiyatrolar için salon sıkıntısı maalesef giderek artıyor.

Yeni Sahne ile özel tiyatrolara bir alternatif sahne sunuyoruz. Marmaray’a 200mt mesafedeki sahnemiz tüm İstanbullular için kolay ulaşılabilir, sıcacık bir sahne oldu.

Seyircinin de ilgisi çok güzel. Şubat takvimi şimdiden doldu. Tüm tiyatroseverleri ve sanatçı dostlarımızı bekliyoruz” diye konuştu. 

yenisahne-genel.jpg

Koltuk düzeni ile 137 kapasiteli bir salon olan Ywni Sahne, Atlas Çıkmazı Sokak No:7 Kat:1 adresinde Mimar Sinan Çarşısı’nın hemen karşısında yer alıyor. 

Etkinlik bilgileri ve sahne ile iletişim için Instagram’da yeni_sahne hesabını takip edebilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.