YENİ YILA IŞIL IŞIL BİR CİLT İLE GİRMEK İSTEMEZ MİSİNİZ ?..

YENİ YILA IŞIL IŞIL BİR CİLT İLE GİRMEK İSTEMEZ MİSİNİZ ?..

Yeni yıla sağlıklı ve mükemmel görünen bir cilt ile girmek ve yılbaşı gecesi ışıl ışıl parlamak için bu önerilere mutlaka göz atın.

Hem yeni yıla sağlıkla parıldayan bir cilt ile girmek hem de yılbaşı gecesi kusursuz görünmek için yüzünüzün ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu cilt bakımı adımlarını uygulamalısınız. Temizliğin yanı sıra doğal maskeler ve kozmetik ürünlerle destekleyeceğiniz yılbaşı cilt bakımı uygulamaları ile kusursuz görünebilirsiniz.

Tüylerinize veda edin

Kaş, yüz ve vücut tüylerinizi ağda ya da epilasyon yaparak alın. Yılbaşı gecesi kızarmış ya da tahriş olmuş cildinizle huzursuz olmamak için jilet kullanmamalı, ağda ve epilasyon gibi işlemlerinizi de birkaç gün öncesinden tamamlamalısınız.

Temiz ve sağlıklı bir cilt

Bakımlı bir cildin kaynağının temizlik olduğunu unutmayın. Derinlemesine bir temizlik için vücudunuza kese yapabilirsiniz. Kese hem ölü derilerinizden kurtulmanızı hem de gözeneklerinizin açılmasına yardımcı olacaktır. Hem yüz hem de vücut temizliğinde derinlemesine bir etki yaratmak için peeling uygulamayı da sakın unutmayın.

masaj

Masajın rahatlatıcı etkisinin tadını çıkarın

Yılbaşı gecesi öncesi hem daha iyi keselenmek hem de masajla kan dolaşımınızı hızlandırıp sağlıkla nefes alan bir cilde kavuşmak için hamama gidebilirsiniz. Köpük masajı ya da klasik masaj ile rahatlayabilir, cildinizi canlanadırabilirsiniz.

El ve ayak bakımını ihmal etmeyin

Bir kadının en çok dikkat çeken bölgeleri kusursuz el ve ayaklardır. Özellikle ellerinizin bakımına özen göstermeyi ihmal etmeyin. Yılbaşı gecesi için manikür ve pedikür sonrası oje seçiminde tercihinizi günün rengi kırmızıdan yana kullanın.

Tük kahvesi ile peeling

Cildinizin nem dengesini sağlayın

Yılbaşı gecesi hazırlanmadan alacağınız duş sonrası vücudunuzu cilt tipine uygun bir nemlendirici ile nemlendirin. Duştan çıkmadan önce zeytinyağı ile karıştırdığınız Türk kahvesi ile yapacağınız peeling de cildinizin bebeksi bir yumuşaklığa sahip olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz kozmetik mağazalarında satılan farklı içeriklerdeki hazır peelinglerden de yararlanabilirsiniz. Yüzünüze ise her zaman kullandığınız nemlendiriciyi sürmek ve yine Türk kahvesi ile maskeyapmak yeterli olacaktır.

Sivilcelerinizden kurtulun

Son anda çıkan sivilceyi sıkarak daha çok iz bırakmak yerine çok az su ile erittiğiniz aspirinden yardım alın. Erimiş asprini sivilcenin üzerine sürün. 10 dakika bekleyip kuruyunca nemli bir pamukla silin. Kuruduğunu ve kızarıklığın geçtiğini göreceksiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.