'Yeniköy Rotary Kulübü'... GENÇ SANATÇI ADAYLARINA ANLAMLI DESTEK !..

'Yeniköy Rotary Kulübü'... GENÇ SANATÇI ADAYLARINA ANLAMLI DESTEK !..

Yeniköy Rotary Kulübü, 25 Mart 2015 tarihinde The Sofa Hotel Nişantaşı’nda geleceğin yıldız sanatçılarını sanatseverlerle buluşturmaya yönelik bir etkinlik düzenledi.

Haber; Mehmet KARADEMİR

Genç sanat öğrencilerini sanatseverlerle buluşturup, eserlerini sergileme ve satma olanağı sağlamak, aynı zamanda sanatseverlerin koleksiyonlarına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen etkinliğe, iş, sanat, basın ve cemiyet hayatından bir çok seçkin isim katıldı.

Ana fikrin, Avrupa’da önce Londra, Battersea Park'da başlayıp Paris ve Brüksel'de açılan “affordable art fair” dan ilham almak olduğu etkinliğin amacı, "Her eve bir sanat" sloganıyla da sanatın ve sanat koleksiyonu yapmanın bir lüks olmayıp, herkesin ulaşabileceği bir dünya olduğunu göstermekti

Sanat öğrencilerine, mezuniyetlerinden önce sergileme imkanı tanıyıp, onları sanat piyasası ile tanıştırarak destek olmayı hedef edinen Bazaart, etkinliği  5. senesinde Yeniköy Rotary Kulübü, The Sofa Hotel , Bimisal , Mavi , ABC , Çelebi  Yer Hizmetleri ve gönüllü sponsorlar ile  gerçekleştiridi.

Her satıştan elde edilen yüzde 20’lik komisyon ve sponsorların desteği, seçici kurul tarafından seçilen başarılı öğrencilere “ödül parası” olarak geri dönüyor.

2012 yılında, seçici kurulun belirlediği başarılı 8 öğrenciye ödül parası verilirken bu rakam 2013 yılında 10, 2014 yılında 13 öğrenciye ulaşmış.

2012-2013 dönemi için Bölge 2420. grubu içerisinde, başarılı proje dalında “Bazaart” yeni bir yıldız kazandırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.