Yeşilay... 4.ULUSLARARASI TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI KONGRESİ, İSTANBUL’DA!

Yeşilay... 4.ULUSLARARASI TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI KONGRESİ, İSTANBUL’DA!

Teknoloji bağımlılığına karşı toplumda farkındalık oluşturmak isteyen Yeşilay, 27-28 Kasım tarihlerinde 4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’ni düzenliyor

97 yıldır bağımlılık alanında faaliyet gösteren Yeşilay, Kültür, Toplum ve Aile Derneğiyle birlikte teknoloji bağımlılığına karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 27-28 Kasım tarihlerinde İstanbul WOW Otel ve Kongre Merkezi’nde 4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’ni düzenliyor.

14 ülkeden alanında uzman 20’den fazla konuşmacının katılacağı ve bildiri sunacağı kongrede mobil telefon bağımlılığı, online oyun bağımlılığı, halk sağlığı ve bağımlılık, çocuklarda online oyun bağımlılığı, internet ve sosyal medya bağımlılığı, siber zorbalık konuları tartışılacak.

Yeşilay’ın bu yıl dördüncüsünü düzenlediği kongre, dünya sağlık otoriteleri tarafından teknoloji bağımlılığı alanında örnek çalışma olarak gösteriliyor.  

Teknoloji bağımlılığı tehdit eder boyutta 

Teknolojik alanda yeni nesil araçların hızlı gelişmesi ve yaygınlaşmasının beklenmedik olumsuz sonuçları da beraberinde getirdiğini belirten Yeşilay uzmanları, özellikle gelişmiş ülkelerde yapılan araştırmaların teknoloji bağımlılığı oranlarının genç nüfusu ve halk sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştığını ve çok önemli sosyal ve bireysel sorunlara yol açtığını gözler önüne serdiğini kaydediyor.

Dünya genelinde teknoloji ve iletişim araçlarının hızla gelişmesine karşın teknolojinin bilinçli kullanımı konusundaki farkındalığın eksik olduğunu bildiren Yeşilay uzmanları, teknoloji bağımlılığı alanında yeni stratejilerin ve alternatif yaklaşımların geliştirilmesi için çok sayıda uluslararası kurum ve kuruluşa önemli bir fırsat sunacak olan kongrenin teknolojinin bilinçli kullanımı konusunda farkındalığı yüksek nesillerin yetişmesine de katkı sağlayacağını belirtiyor.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.