Yeşilay / “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek”... TÜRKİYE FİNALİSTLERİ ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU!..

Yeşilay / “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek”... TÜRKİYE FİNALİSTLERİ ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU!..

“8. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışmasında dereceye giren 18 öğrenci, düzenlenen törende ödüllerine kavuştu.

Yeşilay tarafından “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” projesi kapsamında her yıl ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen bağımlılık konulu yarışmada Türkiye finalistleri ödüllerine kavuştu. 

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve Turkcell sponsorluğunda 81 ilde düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışması için 4 Mayıs 2018’de Yeşilay Genel Merkezi’nde düzenlenen, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ün de katıldığı ödül töreninde 81 ilin birincileri arasından seçilen 18 öğrenciye ödülleri takdim edildi. 

Yeşilay’ın ev sahipliğinde “8. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasında 81 ilin birincileri ve ailelerinden oluşan yaklaşık 800 kişinin katıldığı programda öğrencilere yönelik gösteriler ve eğlenceli aktiviteler renkli görüntülere sahne oldu. 

Farkındalığı artan gençlerimiz bağımlılıkların zararlarına karşı daha bilinçli

Toplumu zararlı alışkanlıklardan korumak ve gençleri bağımlılıklara karşı duyarlı, sağlıklı ve üretken hale getirmek amacıyla pek çok faaliyet düzenlediklerinin altını çizen Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk törende yaptığı konuşmasında;

“Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışmasının bu amaçları kapsamında çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Törende sözlerini sürdüren Öztürk, “Yeşilay olarak mücadelemize gençlerimizi de ortak etmeyi hedeflediğimiz “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmamıza Türkiye genelinden yaklaşık 34 bin gibi büyük bir katılım oldu.

Geleceğimizin teminatı olan değerli gençlerimizin Yeşilay ile aynı mücadele ruhunu taşıması azmimizi daha da arttırmakta ve geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır.

2011 yılından bu yana tüm ilkokul, ortaokul ve liseler arasında gerçekleştirdiğimiz bu yarışmayla gençlerimiz hem bağımlılıkların insan hayatına olumsuz etkilerini öğreniyor hem de bu vesileyle mücadelemize destek veriyor.

Bu sayede farkındalığı artan gençlerimiz bağımlılıkların zararlarına karşı daha bilinçli oluyor." dedi.

34 bin eserden 18 kategori birincisi ödüllerini aldı

Yeşilay tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışması ilkokul, ortaokul ve liseler arasında görsel ve edebi kategoride afiş, resim, karikatür, kompozisyon, şiir alanlarında düzenlendi. 

Türkiye genelinde yaklaşık 34 bin eserin başvurduğu yarışmanın il birincileri arasından seçilen eserler;

İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü ve Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, ressam İsmail Acar ve yazar Mevlana İdris’in de aralarında bulunduğu jüri tarafından seçildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.