Yıldız Kenter... USTA OYUNCUNUN VEFATINDAN ÖNCEKİ SON FOTOĞRAFLARI!..

Yıldız Kenter... USTA OYUNCUNUN VEFATINDAN ÖNCEKİ SON FOTOĞRAFLARI!..

Türk tiyatrosunun usta ismi Yıldız Kenter, tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında hayatını kaybetti. Yıldız Kenter'in son olarak çektirdiği fotoğraflar ortaya çıktı.

Ünlü sanatçının vefatı herkesi yasa boğdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Yıldız Kenter'in kızı Leyla Kenter'i arayarak taziye dileklerini iletti.

Usta Tiyatrocu Yıldız Kenter, Pazar günü saat 19.00 sıralarında tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde 91 yaşında hayatını kaybetti. Kenter, akciğer rahatsızlığı sebebiyle yoğun bakıma alınmıştı.

Ünlü tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter'in son olarak çektirdiği fotoğraflar ortaya çıktı.

yildiz-kenterin-son-fotograflari-ortaya-cikti_2278_dhaphoto1

Kenter fotoğrafın birinde yalnız poz verirken diğer fotoğrafta ise, uzun yıllar yanında çalışan Ali Kır, eşi Yıldız Kır ile bakısı Esma Uzun ile poz verdiği görülüyor.

yildiz-kenterin-son-fotograflari-ortaya-cikti_2278_dhaphoto2

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YILDIZ KENTER PAYLAŞIMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Kenter’in kızı Leyla Kenter ile gerçekleştirdiği görüşmede, merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Kenter'in vefatı dolayısıyla paylaştığı mesajda ise, "Yıldız Kenter'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli tiyatro sanatçımız Yıldız Kenter'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

CEM YILMAZ: "TİYATROMUZUN KIYMETLİSİ..."

Cem Yılmaz ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımında üzüntülerini dile getirdi. Yılmaz, " Tiyatromuzun kıymetlisi Yıldız Kenter Hocamızın mekanı cennet olsun. Kendisinin yetiştirdiği nice tiyatro sanatçısı arkadaşlarıma ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU: "GENÇ OYUNCULARIN DENİZ FENERİ OLDU"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yıldız Kenter tiyatro tarihimizin önemli bir sanatçısıydı. Genç oyuncuların deniz feneri oldu, sayısız oyunda ve tiyatro topluluğunda yer aldı. Kendisini kaybetmiş olmamızın derin üzüntüsünü yaşıyoruz; Allah’tan rahmet, sevenleri ve sanat dünyasına başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

"BU DÜNYADAN BİR YILDIZ GEÇTİ"

Şarkıcı, besteci ve söz yazarı Haluk Levent sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Gerçekten de bu dünyadan bir 'Yıldız' geçti." ifadesini kullanırken, Metin Şentürk ise "Çok değerli bir ustayı kaybettik. Yıldız Hanım mekanınız cennet olsun." ifadelerini kullandı

MÜJDAT GEZEN: "58 YILDIR BERABERİZ"

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Müjdat Gezen, Kenter’le 58 yıldır tanışık olduklarını belirterek, Böyle zamanlarda konuşulacak sözcükler azdır ve klasiktir, üzgünüz diye. Mustafa Alabora ile benim hayatımdaki yeri çok farklı. Çünkü gencecik bir kızken bizim okulumuza öğretmen olarak Ankara’dan geldi. Aşağı yukarı 58 yıl oldu. 58 yıldır beraberliğimiz sürdü. Çok üzgünüm ya, konuşamıyorum. Ben de çok anıları var, benim tiyatronun içinde iki salon var, bir tanesi Yıldız Kenter Salonu, geçen sene Mustafa, o, ben kutlama yaptık evinde. Onun 91’inci yaşını kutladık. Benim üzerimde çok emeği vardır. İçim çok buruk, çünkü her hafta telefonla konuşuyordum onunla, iki haftadır konuşamıyordum. Görüşüyorduk biz. Doğum gününde beraberdik. Mustafa, o, ben birlikte çekilmiş fotoğraflarımız var. Şuuru yerindeydi, herkesi hatırlıyordu. Eğlendi. Geçen sene bu zamanlardı. Ama onu kaybetmek, Türk Tiyatrosu için değil, bütün dünya için çok önemli bir sanatçıydı. Yabancı dilde oyunlar oynamış bizim sanatçılarımız var ama Yıldız Kenter’in durumu başkaydı. Kilyos’taki Müşfik abinin, erkek kardeşinin bulunduğu mezarlığa gömerken çok acı çekeceğiz. Ben Kilyos’ta oturuyordum, beraberdik Yıldız Hocayla. Şimdi onu oraya götürmek çok ağır geliyor. Anlatamayacağım kadar ağır geliyor. Bizim üzerimizde çok emeği vardır. Emek çok kutsaldır. Onu unutmayacağız" dedi.

müjdat gezen

"BU PERDE HİÇBİR ZAMAN KAPANMAYACAK"

Oyuncu Işıl Yücesoy da Instagram'da başsağlığı dileğinde bulunarak, "Sayın Yıldız Kenter aramızdan ayrıldı.

Ama yetiştirdiği öğrencilerde, oyunlarını seyreden seyircinin yüreğinde yaşayacak. Bu perde hiçbir zaman kapanmayacak." ifadelerine yer verdi.

"YETİŞTİRDİĞİ EN BÜYÜK OYUNCU MÜŞFİK KENTER'Dİ"

Oyuncu Zafer Algöz de Yıldız Kenter'in Türk tiyatrosunun divası olduğunu aktararak, "Şahane İngilizcesiyle dünyanın her yerinde gururumuz oldu.

Yetiştirdiği oyuncuların en büyüğü Müşfik Kenter'di. Başımız sağ olsun. Adı üstünde Yıldız. İsmine yakışır bir hayat ve şahane kariyer. Mekanı cennet olsun." şeklindeki görüşlerini aktardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.