YILDIZLAR TOPLULUĞU, CEMAL REŞİT REY'E GELİYOR...

YILDIZLAR TOPLULUĞU, CEMAL REŞİT REY'E GELİYOR...

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın dâimî şefi Gürer Aykal yönetimindeki Yıldızlar Topluluğu, 11 Nisan Salı günü CRR’de muhteşem bir konsere imza atacak.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın dâimî şefi Gürer Aykal yönetimindeki Yıldızlar Topluluğu’nu sahnesinde ağırlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), 1960’lı yıllardan sonra Avrupa’ya gönderilerek Türk müziğine farklı kapılar açan Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Cemal Reşit Rey, Hasan Ferit Alnar ve Necil Kazım Akses gibi sanatçılarımızın izinden giderek yurt dışında müzik eğitimi alan ve orada dev orkestralar ile çalan Türk sanat yıldızlarını İstanbullu müzikseverlerle buluşturacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın dâimî şefi Gürer Aykal yönetimindeki Yıldızlar Topluluğu, 11 Nisan Salı günü CRR’de muhteşem bir konsere imza atacak. Sania Cheong’un solist olarak yer alacağı konserde, “L.v. Beethoven  Keman Konçertosu, Re Majör, Op. 61” ile “L.v. Beethoven  Senfoni No. 4, Si Majör, Op. 60” adlı eserler seslendirilecek. İstanbullu klasik müzikseverleri bir araya getirecek olan bu konser, 20.00’de başlayacak.

Yıldızlar Topluluğu

Yıldızlar Topluluğu, dünyanın en prestijli orkestralarından Almanya Deutsche Oper, Frankfurt Operası, Hamburg Operası, Münih Filarmoni, Berlin Filarmoni, Kuzey Almanya Radyo Orkestrası, Komische Oper, Nürnberg Operası, Leipzig Gewandhaus, Schleswig Holstein Operası, Stuttgart Radyo Senfoni, Bayerische Rudfunks, Avusturya Viyana Geleneksel Devlet Orkestrası, Belçika Filarmoni, İngiltere BBC Filarmoni, Londra Filarmoni, Fransa Aulnay sous bois Harmonie Orchestra, İsviçre Suisse Romande, Amerika Philadelphia Orchestra, Seattle Symphony Orchestra’sında konserler veren genç Türk sanatçılarından oluşuyor. Gürer Aykal'ın yönetiminde bir araya gelen yurt dışındaki başarılı müzisyenler, üçüncü kez CRR’ye geliyor.

Gürer Aykal 

Müzik eğitimine Ankara Devlet Konservatuvarı’nda başlayan Gürer Aykal, Necdet Remzi Atak’ın öğrencisi olarak 1963 yılında keman bölümü, Adnan Saygun’un öğrencisi olarak da 1969 yılında kompozisyon bölümünden mezun oldu. Aynı yıl İngiltere’ye giderek Londra’da orkestra şefliği okudu ve birincilikle bitirdi.

1975 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın sürekli şefliğine atanan Aykal, Avrupa’nın önde gelen orkestraları ile sayısız konserler verdi. ABD’de Indiana (Bloomington) Üniversitesi, Teksas Tech ve UTEP üniversitelerinde ileri orkestra şefliği dersleri verdi. Müzik alanındaki uluslararası başarıları ve hizmetleri nedeniyle 1981 yılında kendisine “Devlet Sanatçısı” unvanı verildi. Birçok devlet nişanı ve başarı ödülü alan Gürer Aykal, 1999’da kurduğu Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın onursal şefi olarak görevine devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.