YILIN DÜĞÜNÜ DEĞİL YILIN DÜĞÜMÜ!...

YILIN DÜĞÜNÜ DEĞİL YILIN DÜĞÜMÜ!...

Gazetelerde, televizyonlarda iki gündür ''YILIN DÜĞÜNÜ'' başlığıyla bir kepazelik pazarlanıyor? Medyanın yıllardır neden gazete satamadığını, televizyonların da içler acısı durumunun başlığı işte bu ''YILIN DÜĞÜNÜ''!?

Bu rezaletin başlığı ''YILIN DÜĞÜNÜ'' değil''YILIN DÜĞÜMÜ'' olmalıydı!?

Bodrum'daki ''YILIN DÜĞÜNÜ'' nden medyaya haber ve fotoğraf akarken bu tiyatroyu izleyen birçok kişinin de gözyaşlarının aktığına inanın? Carlos Saura'nın dünya klasiklerine giren ''KANLI DÜĞÜNÜ'' bile ''YILIN DÜĞÜNÜ''kadar insan duygularını alabora etmemişti?

''YILIN DÜĞÜNÜ''ne yaldızlı bir aşk hikayesi masalı etiketi yapıştırmak ise insanları artık ''sana aşığım'' demeye utandıracak hale getirdi? Karısını ölüm yatağında bırakarak kaçmanın adına aşk demek ne kadar aşağılayıcı bir anlatım biçimi?

''Hayatımda bir tane dahi kitap okumadım, bir film seyretmedim'' diyen bir adamın aşkı işte budur? Cahil bir adamın aşkı demek böyle oluyormuş!?

Aşk etiketli ''YILIN DÜĞÜNÜ'' adında sahneye konan bu komediye neresinden bakarsanız bakın ne elle ne ayakla ne dalakla ne mideyle hazmedilir bir tarafı yok? Tencere-kapak diyenler çıkmış? Bunun nesi tencere nesi kapak bir tarafta kazan bir tarafta ibrik!?

Şamatanın adı ''YILIN DÜĞÜNÜ'' olunca şakşakçılar en öndeki yerleri kapıyorlar? Adam atmışı devirmiş, kız yirmisinde ne çamlar devirmiş kimin umurunda? Önemli olan düğün dernek olsun davullar, zurnalar çalınsın!..

Damada bakın damattan çok kralın soytarısı ya da paskalya yumurtası gibi? Geline bakın damadın kızı gibi? Aşkın gözü kör olmasına kördür de paranın da gözü kör değil ya!?

''YILIN DÜĞÜNÜ'ne bir de senaryo hazırlanmış ister yersin ister yemessin? Sanki damat karısından ayrılmış, gelinimizle tanışmış, üç günde birbirlerini sevmişler geleneklerimize uymak için de zifaftan önce nikahı basmışlar? Bu millet bu masalla uyumaz hiç merak etmeyin?

''YILIN DÜĞÜNÜ''ne neresinden el atarsanız atın bir düğüm!? Gelin babasına aşıkmış gibi felsefi bir tezgahla kendini Freud zanneden ve bu maskaralığa allı pullu kıyafetler dikmeye kalkanlar bir düğüm daha atıyorlar? Çöz çözebilirsen!..

Damat ile kayınpeder kanka olmuşlar? Kayınvalide Hafsa Sultan yerini almış? Sanki Süleyman ile Hürrem evleniyorlar? Bozacılar, şıracılar, borazancılar hepsi orada, kullar köleler kapılarda divan ise çoktan hazır? Ne de olsa ''YILIN DÜĞÜNÜ''!...

Ferman aylar öncesinden yazılmış şükürler olsun Selma hanım kurtuldu!...

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.