Yılmaz Güney… HAYATI FİLM OLUYOR…

Yılmaz Güney… HAYATI FİLM OLUYOR…

Fatoş Güney’in “Camları kırın kuşlar kurtulsun” isimli kitabının haklarını satın aldıktan sonra MIDWOOD’ un, çalışmalarına dünyanın bir çok köşesinde başladığı dedikoduları zaten aylardır tarafların yakınları tarafından seslendiriliyordu. Ahmet San’ın koordinatörlüğünde Paris, Los Angeles’te ve Abu Dhabi’ de yatırım ve dağıtım işlerinin yürütüldüğü ve planların netleştiği söyleniyor.

Çok sağlam bir kaynaktan aldığımız haberlere göre bir yıldan fazla süredir son derece gizli yürütülen çalışmalar artık yavaş yavaş su yüzüne çıkacak gibi.

BİR KELİME KONUŞMAK DAHİ YASAK ..

Çekimleri başlayacak filmin Türk ve yabancı ekiplerinin netleştiği, senaryo yazılımının birkaç versiyonunun tamamlanmakta olduğu ve çekim başlayana kadar tüm müdahil olanların imzaladıkları gizlilik anlaşmaları nedeniyle bir kelime dahi edemedikleri de gelen bilgiler arasında. Yönetmeninden, senaryo ekibine kadar detay şimdilik bilgilere zor ulaşacağız gibi gözüküyor. Ama arayışımız sürecek.

YÜKSEK TEKNOLOJİNİN DE KULLANILACAĞI BÜYÜK BİR PRODÜKSİYON

Çekimlerin, Türkiye haricinde, Paris ve Cannes’da, Bükreş Stüdyolarında, post prodüksiyonun ise Dubai’de yapılacağı da alınan bilgiler arasında. Bu bilgiler de çalışacak teknik firmaların fiyat teklifleri hazırladıklarından  onların çalışanlarından sızıyor.

FİLMİN GALALARI BİLE PLANLANIYOR

Ortada Ahmet San ismi olunca, filmin çekiminden, pazarlamasına kadar insan neler olabileceğini aşağı yukarı tahmin ediyor. Kendisine Abu Dhabi’de olduğu için ulaşamadık ama ofisinden film ile ilgili bilgilerin olması gerektiği zamanlarda bizzat kendisi tarafından paylaşılacağı ve maalesef hiçbir sorumuza cevap veremeyecekleri söylendi.

Ancak kesin olan bir şeyin ise filmin Türkiye ile aynı anda dünyada da perdelere yansıyacağını ve çok özel etkinliklerle sinema dünyasında ses getireceğini ve ülkemizde olduğu gibi dünya yeni jenerasyonlarının da Yılmaz Güney’i ve onun sinemasını  tanıyacağını düşünmekteyiz.

İlk galanın Türkiye’den önce Cannes Film Festivali’nin yapıldığı ve Yılmaz Güney’in zafere ulaştığı Palais’de yapılacağı ve hemen ertesinde ise Istanbul’da olacağı söyleniyor. Peşi sıra da festivalin yapıldığı Berlin, Paris Louvre Müzesi Salonu , Oscar Ödül Töreni yapılan Los Angeles  Dolby Theatre’da  ve Tokyo’da  galalar yapılacağı kesin deniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.