YOKSA YENİ MODA ELF KULAKLARI MI?

YOKSA YENİ MODA ELF KULAKLARI MI?

Eskiden gençler kulaklarını deldirdiklerinde, dövme yaptırdıklarında ya da piercing taktırdıklarında anne-babaları kızmasın diye bunları saklarlardı. Ancak şimdilerde anne-babayı şok etmek için Elf Kulağı yaptırmak çok daha etkili!

J.R. Tolkien'in "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesinin beyaz perdeye uyarlanmasından sonra fantastik bir 'orta dünya' ile tanıştık. Farklı ırkları bir arada bulunduran ortadünyada büyüleyici görüntüleri ile en çok ilgi çekenler Elf'ler oldular.

Elflerin özellikleri öyle ilgi çekici bir noktaya ulaştı ki onlara benzemek için plastik cerrahi müdahaleler ile kulaklarını sivri şekillere sokan gençlere rastlamak mümkün!

Bu cerrahi uygulamanın görüntü olarak daha çekici olmasının yanında bazı Amerikalı Plastik Cerrahlar bu uygulamanın "müzik dinleme tecrübesini artırdığını" dile getiriyorlar! (Hatta dünya üzerinde sadece sivri kulaklıların girebildiği bazı kulüpler mevcutmuş.) Sivri kulaklılar 8 k Hz civarındaki sesleri algılayabiliyor ve ara sesler yerine ultrasonic sesler gibi keskin sesleri genişletebiliyorlar.

Bu cerrahi uygulamanın dezavantajı ise uygulama sonrası geri dönüşün nerdeyse imkansız olması.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.