Yonca Evcimik... 'AVRUPA'DA ÖNÜMÜ KESTİLER!'

Yonca Evcimik... 'AVRUPA'DA ÖNÜMÜ KESTİLER!'

"Michael Kuyucu ile Müziğin K.M. Taşları" programına katılan Yonca Evcimik , müzik kariyerinde Avrupa pazarına yönelik yaptığı çalışmalarda önünün kesildiğini ve engellendiğini açıkladı

RS Fm 'de yayınlanan "Michael Kuyucu ile Müziğin K.M. Taşları" programına katılan Yonca Evcimik , müzik kariyerinde Avrupa pazarına yönelik yaptığı çalışmalarda önünün kesildiğini ve engellendiğini açıkladı.

Avrupa'da Önümü Kestiler

1995 yılında Hollanda'da bir albüm yayınlayan Yonca Evcimik,Michael Kuyucu'ya , "O zaman 2019 radyo vardı, onların kulüpleri de vardı, beraber yapalım mı dedik.

Onların Atlantic Records Hollanda ile bağlantıları vardı. Bütün müzikler alt yapılar orada hazırlandı. Ekip Türkiye'ye İstanbul'da klip çekildi, Hollanda'da lansman yaptık, çok ciddi bir basın toplantısı yapıldı, uçak dolusu bir basın ordusu buradan oraya gitti, tüm Benelux ülkelerinde albüm yayınlandı. Avrupa listelerine girdi ,bir numaraya kadar yükseldi.

İngiltere'de listelerinde iki numaraya kadar yükseldi, sonra bize İngiltere'den teklif geldi. Her şey süper giderken birden önümüz kesildi ! Birileri önümüzü kesti. Sonradan öğreniyoruz, Türkiye'den birisi önümüzü kesmiş. Proje birilerinin isteği ile durduruldu.

O zamanlar tahmin etmiştim ama üç dört sene önce bunu kimin yaptığını isim olarak öğrendim. İstenmedi, birinin kaderi ile bu şekilde oynarsan sende bir şey yapamazsın. Zaten o da Avrupa'da bir şey yapamadı" dedi.

Eurovision'dan Teklif Geldi Kabul Etmedim

Michael Kuyucu Yonca Evcimik'e Avrupa açılmada neden Eurovision şarkı yarışmasına katılmadığını sorunca , Yonca Evcimik daha önce 90'lardan önce Adnan Ergil ile beraber Eurovision şarkı yarışması Türkiye finallerine katıldığını da söyleyen Yonca Evcimik , 90'lardan sonra TRT'den Eurovision için teklif geldiğini söyledi ve "Yarışmak bana göre değil, heyecanlanıyorum. Çarkı feleğe bile gidemiyorum. O yüzden TRT'nin teklifini kabul etmedim ve Avrupa yoluma kendi başıma devam ettim" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.