YURT DIŞI SEYAHATLERDE TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASININ ÖNEMİ!

YURT DIŞI SEYAHATLERDE TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASININ ÖNEMİ!

Keyifli bir yurt dışı gezisinin tadını çıkarmayı beklerken kendinizi ansızın tıbbi sorunlarla başa çıkmaya çalışırken bulabilirsiniz. Bu ihtimale karşı yurt dışı seyahatleriniz için sağlık sigortası yaptırmayı planlıyorsanız bu alanda merak ettiğiniz çeşitli konular olabilir.

Bireysel sağlık sigortası alanında yaygın bir şekilde tercih edilen seçenekler arasında yer alan Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının (TSS) yurt dışı seyahat sağlık sigortası olarak kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu yazıda TSS'nin seyahat sigortası olarak geçerli olup olmadığı ve bu amaca yönelik hangi sigortanın kullanılabileceği hakkında bilgi bulabilirsiniz.

    1. Sağlık Sigortası Yurt Dışında Geçerli Mi?

SGK'li bireylerin alabileceği bir bireysel sağlık sigortası olan tamamlayıcı sağlık sigortası ile anlaşmalı özel hastanelerde fark ücreti ödemeden sağlık hizmeti alınabilir. Bu özelliğiyle TSS çok sayıda kişi tarafından tercih edilen bir sağlık sigortasıdır.

Peki, tamamlayıcı sağlık sigortası yurt dışında da geçerli bir sigorta türü müdür? Maalesef tamamlayıcı sağlık sigortası, yurt dışı seyahat sağlık sigortası olarak kullanılamaz. Çünkü tamamlayıcı sağlık sigortasının geçerli olması için hastanenin SGK ile anlaşmalı olması gerekir. Yani TSS yalnızca yurt içinde geçerli bir sağlık sigortasıdır.

    1. Dışı Seyahatleri için Hangi Sağlık Sigortası Yaptırılabilir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası sigortalılara çeşitli avantajlar sunan bir seçenek olsa da yurt dışında kullanılamaz. Bu yüzden TSS yurt dışında geçerli bir sağlık sigortası arayan kişilerin bu talebine uygun bir seçenek değildir. Fakat seyahat sigortası olarak kullanılabilen başka sağlık sigortası çeşitleri vardır.

Bireysel sağlık sigortası çeşitlerinden biri yurt dışı seyahat sağlık sigortasıdır. Sigortanın poliçesi bu doğrultuda hazırlandığı takdirde sağlık sigortasının yurt dışında kullanımı mümkün olur.

    1. Dışı Seyahat Sağlık Sigortası Kapsamı

Keyifli bir seyahat deneyiminin tadını çıkarmayı hedeflerken kim beklenmedik sorunlarla uğraşmak ister? Ancak ne yazık ki, yurt dışı seyahatleri sırasında sağlık sorunlarından tutun kazalara kadar pek çok sıkıntıyla karşılaşılabilir. Bu tür risklere karşı finansal bir güvence olarak yurt dışı seyahat sigortası yaptırılabilir. Bu sigortanın kapsamı sigorta poliçesinin teminatlarına göre değişiklik gösterebilir.

Yurt dışı seyahat sağlık sigortası beklenmedik sağlık sorunları için tedavi teminatı içerir. Buna doktor ve ameliyat masraflarının yanı sıra ilaç masrafları da dahildir. Sigortalının vefatı durumunda cenazenin nakli seyahat sağlık sigortası teminatları kapsamındadır. Ayrıca bu sigortanın kapsamı ek teminatlarla genişletilebilir.

    1. Sigortası Yaptırmanın Önemi ve Avantajları

Yurt dışı seyahatleri sırasında ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarına karşı maddi bir güvence olarak seyahat sigortası yaptırılabilir. Buna ek olarak sigorta poliçesine göre bu sigorta türü sağlık sorunlarından daha geniş bir kapsam sağlayabilir. Örneğin seyahat sigortası bagaj kaybı, kaza, seyahatin iptali ve aktarma uçuşunun kaçırılması gibi konularda da poliçe kapsamı ve limitleri dahilinde güvence sağlayabilir.

Sağlanan kapsam tercih edilen sigorta seçeneğine göre farklılık gösterebilir. Temel olarak seyahat sağlık sigortası birçok riske karşı güvence oluşturma avantajı sunar. Bazı ülkelere seyahat için yurt dışı seyahat sağlık sigortası isteğe bağlı olsa da bazı ülkeler için bu bir zorunluluktur.

    1. Dışı Seyahat Sigortası Fiyat Teklifleri Arasından Size En Uygun Olanı Seçebilirsiniz

Seyahat sigortası yaptırmayı planlıyorsanız farklı seçeneklerin sunduğu poliçe kapsamlarını incelemek isteyebilirsiniz. Böylece elde edebileceğiniz teminatlar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Teminatların yanı sıra seyahat sağlık sigortası seçimi yaparken fiyatlar da başka bir önemli konu olabilir. Bu alanda bilgi almak için yurt dışı seyahat sigortası fiyat tekliflerini sigortam.net üzerinden rahatlıkla inceleyebilirsiniz. Ardından seçenekler arasından tercihinizi yapabilir ve seyahat sağlık sigortanızı yaptırabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.