Yuvaya Dönüş... GÖRKEMLİ GALA!..

Yuvaya Dönüş... GÖRKEMLİ GALA!..

Başrollerini Furkan Palalı, Megumi Masuki ve Burhan Öçal’ın paylaştığı Yuvaya Dönüş filminin galası dün akşam Torun Center’da bulunan Artı Sahne’de, gerçekleşti.

Film ekibinin yanı sıra iş, siyaset ve sanat dünyasından pek çok ünlü ismin katıldığı gecenin Japonya’dan çok önemli bir misafiri de vardı.

İran-Irak savaşı sırasında Tahran’dan Türkiye’ye getirilen 215 Japon vatandaştan biri olan Junichi Numata da bu tarihi hikâyeyi anlatan film için galaya katılanlar arasındaydı.

12 Temmuz’da Türkiye’de,  Ekim ayında ise Japonya’da vizyona girecek filmin, senaristliğini Fatih Özcan ve Şeyda Delibaşı, yapımcılığını Macmedya, yönetmenliğini ise Hakan Kurşun üstleniyor. Filmin müzikleri ise ünlü sanatçı Kıraç imzası taşıyor.

Gazeteci-Yazar Erdal Güven’in ‘Tahran’dan Kaçış’ kitabından senaryoya uyarlanan Yuvaya Dönüş filmi vizyon için gün saymaya başladı.

Furkan Palalı, Megumi Masuki ve Burhan Öçal gibi güçlü oyuncu kadrosu ve etkileyici hikâyesi ile sinemaseverleden tarafından merakla beklenen filmin galası Torun Center Artı Sahne’de, gerçekleştirildi.

2019 yılının Japonya’da ‘Türkiye Yılı’ ilan edilmesiyle önemini bir kat daha arttıran filmin galasına aralarında Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman,  Nilgün Belgün, Ahmet Özal yapımcı Şükrü Avşar, yönetmen Veli Çelik, çocuk oyuncu Lavinya Ünlüer, Erhan Alpay ve Wilma Elles gibi iş, sanat, siyaset, spor ve cemiyet hayatının önemli isimleri katıldı.

Büyülü Bir Aşk Hikayesi

Galada konuşan filmin yapımcısı Erdal Güven Yuvaya Dönüş filmiyle 20 yıllık hayalini gerçekleştirdiğini söylerken  “ 1985’de Tahran’da yaşanan olay Türk-Japon ilişkilerinin zirve yapmasını sağladı.

Filmimiz tarihi bir hikâyeyi tekrar gündeme getirirken, iki ülke arasındaki dostluk bağlarını da güçlendirecek. 

Ayrıca filmimiz aynı zamanda japon yolcuları taşıyan Türk Hava Yolları uçağının İstanbul’da büyülü bir aşkın ortasına da indiğini anlatıyor.

Yuvaya Dönüş filminin 2019’da Japonya’da Türkiye Yılı ilan edilmesindeki katkısından dolayı gururluyum” ifadelerini kullandı.

Aşkın Rengi Olmadığını Göreceksiniz

Dostluk Türkiye ve Japonya arasında uzun yıllara dayan bir dostluk olduğunu ifade eden başarılı oyuncu Furkan Palalı, "Bu dostluk gerçekten önemli.

Filmimiz öncelikle aşkın renginin olmadığını anlatıyor. Bu çok önemli bir şey. Baba-kız ilişkisinin yanında bu aşk hikayesini de izleyeceğiz.

Bir adamın aşkı için ne kadar büyük fedakârlıklar yapabildiğini, hatta bunun bir sınırı olmadığını ve Türk erkeğinin herhangi bir kadına karşı sevgisi olduğu takdirde sınırsız fedakârlık yapabileceğini göreceğiz.

Biz de bu filmle beyaz perdede dostluk adına bir köprü daha attık” açıklamalarında bulundu.

Çekimleri Kapadokya, İstanbul ve Tokyo’da gerçekleşen ‘Yuvaya Dönüş’ filminde, yakışıklı oyuncu Furkan Palalı taksi şoförü ‘Mesut’, dünyaca ünlü perküsyon ustası Burhan Öçal eski istihbarat subayı ‘Zafer’, Megumi Masaki ise 30 yıldır varlığından habersiz yaşadığı babasının izini sürmek için Japonya’dan Türkiye’ye gelen ‘Yumi’ karakterine hayat veriyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen filmin sponsorları arasında Türk Hava Yolları, Vakıfbank, Dorak Holding, Safi Holding, Nissan ve İncekara Holding yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.