Zeliha Sunal - Yücel Karakuş... 'KARAAĞAÇ'TA BULUŞTULAR!

Sözü ve müziği Sezen Aksu’ya ait 90’lı yılların en özgün şarkılarından “Karaağaç”, Zeliha Sunal ve Yücel Karakuş yorumuyla dijital platformlardaki yerini aldı.

Şarkıcı kimliğinin yanı sıra uzun yıllardır gönüllü atık savaşçısı, çevre aktivisti Zeliha Sunal ile yine şarkıcı kimliğinin yanında, akademisyen ve iş güvenliği uzmanı Yücel Karakuş’u bir araya getiren çalışmanın düzenlemesi Karakuş’a ait.

İkilinin ilk çalışması “Karaağaç”ın klibi, Yücel Karakuş yönetmenliğinde, Zeliha Sunal’ın evinin otoparkında çekildi.
 
Sahnelerdeki başarılı performanslarıyla adından övgüyle söz edilen Zeliha Sunal’ın repertuarında; jazz standartları, Broadway müzikalleri, film müzikleri, dünya müzikleri, Türkçe ve yabancı şarkılar, Latin dans müzikleri dahil olmak üzere, yaklaşık 4000 şarkı yer alıyor ve 41 dilde şarkı söylüyor.

2016 yılında, söz müzikleri kendi şarkılarından oluşan “Aşklambaç” adlı ilk albümünü yayınlayan Yücel Karakuş ise, 2018 yılında O Ses Türkiye yarışmasına katıldı ve çeyrek finale kadar yükseldi.

Akademik hayatı ve müzik çalışmalarını birlikte yürüten Karakuş’un, albüm ve teklilerden oluşan 10 projesi bulunuyor.

Zeliha Sunal & Yücel Karakuş’un Kadıköy Moda Pasaj’da kaydedilen yeni teklileri “Karaağaç”ta, basgitar ve elektrik piyanoda Birkan Şener, elektrogitarda Doğukan Aydın, davul altyapıda Yücel Karakuş yer alıyor.

Parçanın mix ve mastering’i Tarık Ceran’a, fotoğraflar Can Acuner’e ait.

Zeliha Sunal & Yücel Karakuş’tan “Karaağaç”, MEYPOM etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında! İkilinin iklim sorunlarına dikkat çekeceği yeni teklisi ise yakında müzikseverlerle buluşacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.