Zekai Tunca... CEMAL REŞİT REY SAHNESİNDE...

Zekai Tunca... CEMAL REŞİT REY SAHNESİNDE...

İBB Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, bu kez yarım asrı geçen sanat yaşamında müziğimize büyük katkılar sağlayan usta sanatçı Zekai Tunca’yı konuk edecek.

“İstanbul’da Pazar Konserleri” programı kapsamında sezon boyunca Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği’nin değerli seslerini sahnesinde ağırlayan İBB Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, bu kez yarım asrı geçen sanat yaşamında müziğimize büyük katkılar sağlayan usta sanatçı Zekai Tunca’yı konuk edecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamında sanatseverleri Türk müziğinin değerli sanatçıları ile buluşturuyor.

Eski bir gelenek olan gündüz konserlerine tekrar hayat veren İBB CRR Konser Salonu, son pazar konserinde Türk Sanat Müziği’nin usta sanatçılarından Zekai Tunca’yı sahnesinde ağırlayacak.

Güçlü sesi ve yorumuyla ülkemizin önde gelen Türk Sanat Müziği sanatçılarından biri olan Zekai Tunca, “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamında 21 Mayıs Pazar günü CRR’de özel bir konser verecek. Sanatçı, müzik yaşamının en güzel şarkılarından oluşan özel bir repertuvarla hayranlarının karşısında olacak.

Zekai Tunca konserde; “Aşka Merakım Ezelden”, “Bu Böyle Süremez Sen Olmalısın”, “Güvercinim”, “Tanrım”, “Üzme Beni” ve “İhtimal Yok Mu?” adlı sözlerini kendisinin yazdığı eserler başta olmak üzere sevilen birçok parçayı hayranları için seslendirecek. B

estelerinin yanı sıra radyo ve televizyon programlarıyla da Türk müziğine büyük hizmetler veren Zekai Tunca, müzikseverlere keyifli bir pazar günü yaşatacak. Bu kaçırılmayacak konser, 14.00’te başlayacak.

Zekai Tunca kimdir? 

Ankara’da 1944 yılında doğan Zekai Tunca, 1967’de Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’ni bitirdi. TRT’nin 1966 yılındaki "Stajyer Sanatçı" sınavı ile 1970’deki "Çok Sesli Koro" sınavını kazanan Tunca, 1975 yılında Ankara Radyosu Türk Sanat Müziği yetişmiş (solist) sanatçısı oldu.

TRT Müzik Dairesi Uzmanlığı, Repertuvar ve Denetleme Kurulları üyeliklerinde bulunan sanatçı, 1996 yılında kendi isteği ile TRT’den Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu solistliğine atandı.

2009’da bu görevinden emekli olan sanatçı, 1979’dan bu yana 15 albüm yaptı. İlk albümü “Çekemezler Sevgimizi” liste başı oldu. İlk bestesi “Alınyazımsın”, 1981’de Milliyet gazetesi anketinde 3’üncü, ikinci bestesi “Birisi var ki” 1983’de 2’nci oldu.

2005 yılında TRT Alaturka Beste Yarışması'nda "Aşka Merakım Ezelden’’ isimli şarkısıyla 1’inci oldu. Bestelerinin yanı sıra şarkılarının bir kısmının sözleri de kendisine aittir. Şarkıları zamanın en gözde sanatçıları tarafından seslendirildi.

Profesyonel müzik yaşamına başladığı 1960’lardan bu yana Türk Sanat Müziği’ne unutulmaz eserler kazandıran Tunca,  müzik çalışmalarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.