Zeliha Sunal... 'ATIKSIZ YAŞAM PLATFORMU' BADEMLİ'DE!

Zeliha Sunal... 'ATIKSIZ YAŞAM PLATFORMU' BADEMLİ'DE!

Zeliha Sunal, kurduğu “Atıksız Yaşam” platformuyla, çevre duyarlılığı konusunda farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz ay Alanya Belediyesinin düzenlediği “Plajına Sahip Çık” etkinliğinde, temiz bir sahil için,  atık konserve kutularından hazırladığı özel aletleri hazırlatmış ve sahilin temizliğini gerçekleştirmişti.

Zeliha Sunal, katı atıkların çevre kirliliğine etkisinin aza indirmek, atık malzemelerin toplanmasında geri dönüşümün sağlanmasının öneminin altını çizmek için, kurduğu “Atıksız Yaşam” atölyesinde, geri dönüşüm malzemelerinden neler yapılabileceğini anlatarak, bu konu çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Ambalaj atıklarından, kullanılabilen malzemeler üreten Zeliha Sunal, Bademli festivalinde Pet şişeden, cam kavanoza, konserve kutularından, meyve kabuk atıklarına kadar, yaptığı eşyaları Bademli festivalinde sergiledi.

Pet şişelerden yaptığı meyva ve ekmek sepetleri, portakal kabuklarından nazarlıklar, alüminyum kutularından hazırladığı duvar süsleri, rüzgar gülleri, inşaat atığı kiremitlerden hazırladığı bardak altları, pazarda ve alışverişte naylon poşet yerine kullanılabilecek çeşitli fileler hazırlayarak, bunların nasıl yapıldığını festivalde tüm kadınlara gösterdi.

Sergide Bademli muhtarı Neslihan Kutlu Maraş ya, denize dökülen inşaat atıklarından elde ettiği nihaleleri nasıl yapıldığını anlattı.

Zeliha Sunal “Atık malzemelerden kullanılabilecek ve ihtiyacımızı karşılayacak bir şey çok eşya yapabiliriz.

Atık malzemelerin toplanması ve geri dönüşümde ciddi gelir elde edilebilir. Yurtdışında atık malzemelerin toplanmasında önemli çalışmalar yapılıyor. Ülkemizde de bu konuda bir çok şey yapılabileceğini” söyledi.

Sergiye katılan tüm kadınlar atık malzemelerden yaptıkları eşyalarla sergiden ayrıldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.