Zülfü Livaneli... HİP HOP ŞARKI BESTELEDİ!
Özgün müziğin temsilcilerinden Zülfü Livaneli, "Leyla'nın Evi" oyunu için tarzının dışına çıkarak ilk kez Hip hop şarkı besteledi.
Şarkıyı, oyunda Almancı bir Hip Hop'çu olan "Roxy" karakterini canlandıran Ayça Varlıer seslendiriyor. İçeriğinde, iki kültür arasına sıkışmış bir gencin ağzından hayata karşı çıkışını Zülfü Livaneli'nin bakış açısıyla anlatan "Duisburg", oyun müziği olmasının dışında listeleri de zorlayacağa ve Hip hop severler tarafından da ilgiyle karşılanacağa benziyor! Şarkının kaydı için stüdyoya giren Ayça Varlıer (Roxy) ile Zülfü Livaneli oldukça eğlenceli dakikalar geçirdiler. Livaneli, kayıt esnasında Ayça Varlıer'e piyanosuyla eşlik etti!
Zülfü Livaneli'nin kaleminden tiyatroya uyarlanan, yönetmenliğini Nedim Saban'ın yaptığı ve başlıca rollerini Celile Toyon, Ayça Varlıer, Onur Bayraktar, Nuri Gökaşan,Volkan Severcan, Melda Gür, Bülent Seyran, Ethel Mulinas, Meral Asiltürk,'ün paylaştığı "Leyla'nın Evi" tiyatro oyunu Türkiye'yi gezmeye başlıyor. "Leyla'nın Evi" Anadolu turnesi kapsamında ilk durak 06-07 Mayıs tarihlerinde İzmit olacak. Turnenin ilk durağında, Zülfü Livaneli de İzmit'e konuk olacak.
Zülfü Livaneli, sevenlerine 'Leyla'nın Evi' için bestelediği ve imzaladığı oyun müziklerinin CD'sini 06 Mayıs - 07 Mayıs 2010 tarihinde İzmit'teki Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki sahnelenecek oyun sonrasında armağan edecek. "Leyla'nın Evi" müzik CD'si, Anadolu turnesi kapsamında gidilecek tüm şehirlerde, seyircilere hediye edilecek. Şarkı radyolarda da dönmeye başlayacak.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.