ZÜRİH'TE  GEZİLECEK EN POPÜLER VE EN ÖNEMLİ YERLER!

ZÜRİH'TE GEZİLECEK EN POPÜLER VE EN ÖNEMLİ YERLER!

Zürih, İsviçre'nin finans ve ticaret başkenti olsa da, sessiz, huzurlu parklarda dinlenmekten yenilenmiş sanayi bölgelerindeki ilginç alışveriş bölgelerini keşfetmeye kadar şehirde ve çevresinde görülecek ve yapılacak çok şey var.

Birbirinden ilgi çekici cazibe merkezlerine ev sahipliği yapan bu şehir, Avrupa’nın en pahalı şehirlerinden biri olduğu için de şehri en kısa sürede en anlamlı şekilde keşfetmek gerekebiliyor, özellikle düşük bütçeli bir Zürih gezisi planlıyorsanız.

Zürih Kantonu’nun başkenti ve İsviçre’nin en büyük şehri olan Zürih, Zürih Gölü’nün Limmat Nehri’ne birleştiği noktada kurulmuş.

Zürih Gezilecek Yerler

İsviçre'nin en büyük şehri olan Zürih, turistler için keyifli ve büyüleyici bir yer. Pek çok ilgi çekici yeri ve yapılacak şeyler arasında düzinelerce müze, orta çağ ve Rönesans binalarıyla dolu iyi korunmuş eski bir şehir ve sanatseverleri bir hafta boyunca mutlu etmeye yetecek kadar müze içinde ve dışında sanat eserleri yer alır.

Zürih'in liberal düşünce geleneği ve aktif entelektüel yaşamı, aralarında Georg Büchner, Vladimir Lenin, James Joyce, C. G. Jung ve Thomas Mann'ın da bulunduğu önde gelen isimleri cezbetti ve bu gelenek modern zamanlara kadar devam ediyor. İş hareketliliğine rağmen, Zürih ziyaret edilecek en iyi İsviçre şehirlerinden biridir ve yürüyerek gezmek için mükemmel bir şekilde düzenlenmiştir.

Şehir aynı zamanda İsviçre'deki diğer birçok büyüleyici yeri ve Almanya'nın yakınlardaki Kara Orman bölgesini ziyaret etmek için iyi bir başlangıç noktasıdır. İşte Zürih gezilecek yerler listesine eklenebilecek en iyi turistik noktalar ;

Eski Kent Bölgesi

zurih-eskikent.jpg

Limmat Nehri'nin sol kıyısındaki Lindenhof bölgesine giderseniz, şehrin eski kentinin kalbine ulaşırsınız. Zürih'in mutlaka görülmesi gereken yerlerinin çoğu (Grossmünster, Fraumünster, St Peterskirsche ve Bahnhofstrasse) bu bölgede yer alıyor. Ayrıca Zürih’teki en fazla restoranı, cafeyi ve alışveriş spotlarını bulabileceğiniz yerler de yine bu bölge sınırları içerisinde yer alıyor. Yani Eski Kent bölgesi, Zürih ziyaretinizde en çok zaman geçireceğiniz yer olacaktır.

Zürih Eski Kenti, kültürel, sosyal ve tarihi bir buluşma noktasıdır. Zürih'in Orta Çağ evleri, kıvrımlı, dar sokakları ve Rönesans döneminden kalan lonca ve belediye binaları birinci sınıf eğlence için çekici bir zemin sunar. Eski Şehir turu, ziyaretçilerin Zürih'in çok yönlü geçmişini deneyimlemelerini sağlar. Görülmeye değer diğer yerler arasında Avrupa'nın en büyük saat yüzüne sahip olan Peterskirche (Peter Kilisesi) ve Giacometti ve Chagall imzalı vitray pencereleriyle tanınan Fraumünster (Minster of Our Lady) sayılabilir.

Zürih Eski Kenti, İsviçre'nin tamamında en yüksek kulüp ve bar yoğunluğuna sahiptir ve ayrıca çok çeşitli kültürel olanaklara ve ünlü bir alışveriş caddesine sahiptir.

Zürih eski şehri, özellikle dışarıda çılgın bir gece geçirmeye yatkınsanız, İsviçre'de ziyaret edilebilecek en iyi 10 yerden biridir. Kasaba, ülkenin tamamında en fazla gece kulübü ve bar yoğunluğuna sahiptir, bu nedenle seçim yapmakta zorlanacaksınız. Zürih Eski Kenti güneş batarken canlanıyor, bu nedenle ister erken saatlere kadar parti yapacak bir yer arıyor olun, ister arkadaşlarınızla birkaç Hopfenperles'in tadını çıkarın, hayal kırıklığına uğramayacaksınız.

Eski Kent, çok sayıda gezip görülecek yerlere ev sahipliği yapıyor. Bunların başında ;

Fraumünster; Fraumünster, büyüleyici bir kilisedir ve Eski Kent'teki en iyi Zürih cazibe merkezlerinden biridir. Öncü bir modernist sanatçı olan Marc Chagall tarafından tasarlanmıştır. Güzel kilise, beş çarpıcı vitray pencereye sahiptir ve MS 853'ten beri Zürih Eski Kenti'nde dimdik durmaktadır. Evet, gerçekten o kadar eski! Alman Kralı Louis tarafından kızı Hildegard'a hediye olarak kurulmuştur. Vitray pencereler 1960'larda eklendi ve her bir cam panelde, Romanesk mimarisiyle mükemmel bir tezat oluşturan, çarpıcı derecede parlak bir etki yaratan farklı bir canlı renk var.

Bunun yanında İsviçre Ulusal Müzesi de göz atmanızı tavsiye edebileceğimiz yerlerden biridir.

Zürih Gölü

zurih-gol.jpg

Zürih'in odak noktası, turistler ve yerel halk için favori bir oyun alanı, uzun Zürih Gölü'dür. Tüm kıyı, yerel halkın güneşlendiği, koştuğu, piknik yaptığı ve gölde yüzdüğü gezinti yerleri ve parklarla kaplıdır.

Turistlerin gölün tadını çıkarmanın en sevdiği yolu, Glarus Alpleri'nin güzel manzaralarını ortaya çıkaran birçok gemi yolculuğundan biridir.

Bellevueplatz'a yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıkta, 1939'da Ulusal Sergi için inşa edilen güzel Zürichhorn Parkı yer almaktadır. Burada bir restoran bulacaksınız; bir Çin Bahçesi; ve Ulusal Müze'den nehir boyunca göle giden ve Zürihorn'da sona eren bir tekne olan Limmatschiff'e yanaşan bir tekne.

Karşı kıyıda yer alan Strandbad Mythenquai, 1881 ile 1887 yılları arasında inşa edilen Seeuferanlage yürüyüş yollarının bir parçası olan bir halk plajıdır.

Bu uzun, hilal şeklindeki göl, doğuda Pfannenstiel'in ormanlık zirvelerini ve batıda Albis sıradağlarını geçerek kıvrılır. Gezinti yeri Bellevue'de başlar ve üç kilometre boyunca Tiefenbrunnen'e kadar uzanır.

Bahnhofstrasse

zurih-cadde.jpg

Zürih'in "Ana Caddesi", ana tren istasyonundan (bahnhof) gölün başındaki Bürkliplatz'a kadar uzanan yoğun trafiğe kapalı Bahnhofstrasse'dir. 1.200 metrelik cadde, çeşmeler, halka açık sanat eserleri, ağaçlar ve seçkin binalarla hayat bulan Avrupa'nın en çekici alışveriş caddelerinden biridir.

Sıra sıra dizilmiş dükkanların birçoğu kürkler, moda ürünleri, mücevherler ve diğer lüks ürünlerle dolu olsa da, şık bir şekilde döşenmiş pencereleri ve binaları burayı herkesin gezmesi için popüler bir yer haline getiriyor. Caddenin orta bölümü, eski bir hendek olan Fröschengraben'in doldurulmasından sonra 1867'de inşa edildi; göle ve istasyona bakan kısımlar birkaç yıl sonra yapılmıştır.

İlginç binalar arasında 20. yüzyılın başından kalma birkaç tane var: 1912 ve 1928'de yeniden inşa edilen Weber binası (75 numara) ve Seidengasse 1'deki orijinal olarak demir bir iskeletle tasarlanmış Jelmoli alışveriş merkezi kompleksi.

Zürih gezilecek yerler listesindeki en sevilen cazibe merkezlerinden biri olan Bahnhofstrasse, şehrin en pahalı noktası olması bakımından da dikkat çekiyor. Buradaki alışveriş mağazaları, cafeler, restoranlar ve oteller şehrin geri kalanına nazaran çok daha pahalıdır. Eğer bu bölgede bir şeyler yiyip içmeyi planlıyorsanız, mekan tercihi yaparken dikkatli olun. Michelin yıldızlı restoranlarda çok uçuk fiyatlara yemekler yiyebilirsiniz.

Bu cadde, ayrıca şehirdeki turistik yerleri ziyaret etmek için iyi bir başlangıç noktası olacaktır. Çünkü cadde, Zürih’teki ana cazibe merkezlerinin büyük çoğunluğuna yürüme mesafesinde bulunuyor.

Fraumünster

zurih-kilise.jpg

Charlemagne'nin torunu Alman Louis tarafından 9. yüzyılda kurulmuş olan bu kilisenin büyük bir bölümü 12. Ve 15. Yüzyılda tamamlanmış ve günümüzde Zürih’in en dikkat çeken ve en ilgi gören tarihi yapılarından bir tanesi. Eski kentin kalbinde, şehir merkezinde bulunan kiliseye şehrin dört bir yanından çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Bu kilise, Gotik nefli, Romanesk bir kilise ve yüksek tonozlu Erken Gotik transeptli, üç koridorlu, sütunlu bir bazilikadır. Kilisenin mimarisi ve iç mekanı kesinlikle görülmeye değer olsa da, kilisenin en dikkat çeken yeri şüphesiz 1970 yılında Marc Chagall tarafından yapılmış olan Vitray pencerelerdir. Kilisenin bu canlı renkteki vitray pencereleri soldan sağa, İlyas'ın göğe yükselişini, Yakup'u, Mesih'in hayatından sahneleri, dünyanın sonunu ilan eden bir meleği ve Musa'yı gösteriyor. Bu bakımdan da dini bir öneme sahiptir.

Lindenhof

zurih-evler.jpg

Romalıların kuzeyden gelen göçlere karşı savunmak için dördüncü yüzyılda müstahkem yerleşimlerini inşa ettikleri yer olan Lindenhof, Zürih’in en popüler turistik cazibe merkezlerinden bir tanesi.

Ihlamur ağaçlarıyla çevrili olan bu yüksek nokta, Zürih’teki en iyi manzarayı seyredebileceğiniz yer olması bakımından da önemli bir yere sahip. Ayrıca burası, ağaçların gölgesinde oturup dinlenmek ve eşsiz gün batımı manzarasının keyfini çıkarmak için de ideal bir yer.

Grossmünster

zurih-grossmunster.jpg

Büyük Minster kilisesi ya da diğer adıyla Grossmünster, şehirdeki en çok ziyaret edilen ikinci dini yapı. Eski Kent bölgesinin kalbinde yer alan ve harika iç mekana sahip olan kilisenin kulesine çıkarak muhteşem bir şehir manzarası da seyretmek mümkün. Ayrıca kilisenin kulesine çıkmak sadece 4 İsviçre Frangıdır.

Süslü bronz kapıları ve vitray pencereleriyle de dikkat çeken bu tarihi dini yapıyı Pazartesi'den Cumartesi'ye 10:00 - 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Kilise pazar günleri ayin nedeniyle ziyarete kapalıdır.

Zürih Sanatevi (Kunsthaus Zurich)

zurih-sanatevi.jpg

Heimplatz'daki Schauspielhaus'un hemen yanında yer alan ve sanatseverler için eşsiz bir deneyim sunan Zürih Sanatevi, Ferdinand Hodler gibi sembolistlerin eserlerini, Henry Fuseli gibi Romantiklerin eserlerini veya Pipilotti Rist ve Peter Fischli gibi çağdaş eserlerini sergiliyor. İsviçre sanatına merakınız varsa burası kesinlikle görülecek yerler listenizde olması gereken bir çekim merkezi.

İskandinavya dışındaki en büyük Edvard Munch koleksiyonu ve Rembrandt ve Domenichino gibi ustalara kadar uzanan van Gogh, Monet, Marc Chagall, Picasso ve Max Beckmann'ın çeşitli çalışmaları gibi çok sayıda uluslararası sanat eserlerini de görebileceğiniz bu sanatevi, Eski Kent bölgesine de çok yakın bir konumda bulunuyor.

Buraya kadar gelmişken, müzenin girişinin hemen dışında bulunan Auguste Rodin'in Cehennemin Kapıları adlı bronz heykelini incelemeyi de unutmayın.

Gerek sergilediği eserler, gerekse mimarisi ve hikayesiyle ziyaretçilerini etkileyen bu müzenin en kötü yanı ise, giriş ücretlerinin biraz pahalı oluşudur. Bu müzeye giriş ücret 25 İsviçre Frangı ve müzeyi 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Zurich West

zurih-west.jpg

Eski bir sanayi bölgesi olan Zurich West, şehirdeki en ilgi çekici mahallelerden biridir. Zürih’in yaratıcı ve şık yanını keşfetmek istiyorsanız, burası tam olarak gitmeniz gereken yer. Ayrıca bölgede Zürih gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz birçok önemli tarihi yer var.

Hauptbahhof'un kuzeybatısındaki 5. Bölge, 20. yüzyılın sonuna kadar ağır imalat için bir merkez görevi görmüş.

Bu bölgenin en ilgi gören yeri ise, çok sayıda barlarla, restoranlarla ve mağazalarla dolu ve yeniden tasarlanmış bir demiryolu viyadüğü olan Viadukt'tur. İsviçre'nin en yüksek ikinci gökdeleni olan Prime Tower da burada bulunuyor. Dilerseniz gözlem yerine çıkarak Zürih’in muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.