‘100. YIL 100 ŞAPKA’ DEFİLESİ!

Moda ve tekstil sektörünün ses getiren etkinliklerinden İnci Sözlük Open Stage'in üçüncüsü önceki akşam doludizgin başladı. Banu Noyan organizasyonuyla gerçekleştirilen ve Lazzoni Hotel’de yapılan etkinlik, ilk günden yoğun ilgi gördü.

Geçmişten Günümüze Şapkalar Sergilendi

sapkadefile-5.jpg

İnci Sözlük Open Stage’in birinci gününde Türkiye’de bir ilk gerçekleşti. Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen gerçekleşen ‘100. Yıl 100 Şapka Defilesi’ büyük ses getirdi. 

sapkadefile-1.jpg

Şapka ve kıyafet inkılabının Kastamonu’dan başlatılması nedeniyle defilede, Kastamonu Valiliği Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Müzesi’ne bağışlanan şapkalar sergilendi.

sapkadefile-2.jpg

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu ve Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu'nun konuşmasıyla başlayan gecede Kastamonu'dan gelen ve geçmişten günümüze uzanan 100 şapka misafirlere sergilendi.

sapkadefile-3.jpg

Gecenin mimarlarından Banu Noyan, Cumhuriyet'in 100. yılında bir Cumhuriyet kadını olarak şapka defilesini gerçekleştirmeyi bir görev bildiğini belirterek bu projede desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

sapkadefile-4.jpg

Pınar Altuğ Atacan’ın sunduğu ve koreografisini  Banu Noyan'ın yaptığı defilede Demet Şener, Özge Ulusoy, Wilma Elles, Ece Gürsel, Gizem Özdilli olmak üzere 40 manken şapkaları podyumda kesilmeyen alkışlar eşliğinde sundu.

sapkadefile-ecegursel.jpgsapkadefile-wilmaelles.jpg

Kastamonu'lu kadınların Cumhuriyetin ilk yıllarında elleriyle yaptığı şapkalar büyük ilgi ile izlendi.

sapkadefile-demetsener.jpgsapkadefile-ozgeulusoy.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.