14 Şubat için hazır mısın?.. YAZIN VE AŞK DÜNYASINDA ÖYLE BİR MELTEM ESECEK Kİ?

14 Şubat için hazır mısın?.. YAZIN VE AŞK DÜNYASINDA ÖYLE BİR MELTEM ESECEK Kİ?

Bab-ı Ali'ye tam 35 [yazıyla otuz beş.. hatta otuz altıdan günler, aylar almaya başladık bile] yıl hizmet etmiş bir gazeteci olarak kuşkusuz meslek yaşantım unutulmaz anılarla doludur.. Hele ki birlikte çalıştığım arkadaşlarımın, okurlarımın yıllar sonra gelen başarıları benim için ayrı birer lezzet olarak bende apayrı bir değer kazanır..

Hürriyet'in köşe yazarları [Kanat Atkaya ve Tolga Akyıldız], Vatan'ın Spor Müdürü [İbrahim Seten], magazinkolik.com'un Genel Yayın Yönetmeni [Nurcan Sabur], Bulvar gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni [Adnan Tamirak] hep bizim rahle-i tedrisatımızdan yani bildiklerimizi, gördüklerimizi aktarmaya çalıştığımız yollardan geçmişlerdir.. Aynı şekilde bugünün sinema starı Şebnem Dönmez, 'Dream Girl' olarak Las Vegas'a götürdüğümüz 16 yaşındaki 'minik okur kızımız'dır hâlâ gözlerimizin önünde?

?Ve gurur duyduğumuz son kızımız: Meltem Sancaktaroğlu.. Sizler onu ilk kez üç yıl önce piyasaya çıkardığı ilk kitabı ile tanıdınız. 'Aşk Ölmedi Ben Öldüm' adlı ilk kitabı ile kitapçıların raflarını süslediği günlerde Okan Bayülgen'in 'Televizyon Makinası'nda, sevgili Şenay Düdek'in 'Doba Dobra'sında ve de sevgili Cengiz Semercioğlu'nun 'Başka Yerde Yok' adlı programında izlediniz..

Ama ben onu sizlerden yıllar önce Hey GIRL dergisinin kapısını çalan küçük bir kız olarak tanıdım. Sevgili anneciği ile dergimize gelmiş ve titreyen elleriyle ilk öyküsünü sunmuş, biz de bu tadına doyulmaz öyküsün hemen bir sonraki sayımızda okurlarımızla paylaşmıştık.. Aradan yıllar geçti.. Sevgili Meltem büyüdü, kocaman bir genç kız oldu.. İlk kitabı ile edebiyat dünyasında kendine haklı bir yer edindi..

Şimdi ikinci kitabı ile zirveye tırmanıyor.. Çok yakında hak ettiği yeri alacak ve edebiyat dünyasına adını kocaman harflerle yazdıracaktır.. Sevgili yayın yönetmenimiz Nurcan Sabur çok iyi bilir.. Bizi öldürseniz 'A' diye bildiğimizi 'B' diye yazmayız..

Çünkü sevgili Doğan Şener ağabeyimizden, rahmetli Yener Süsoy ağabeyimizden böyle öğrendik biz.. Onun için de sevgili Meltem'e 'en küçük bir torpil' geçtiğimiz sanılmasın eski bir okurumuzdu diye..

Meltem'in 'aşk' dolu 'Aşk Kimin Mektubu' adlı ikinci romanı, çok anlamlı bir günde.. 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü'nde okurlarıyla buluşuyor.. Talent Yayınları tarafından piyasaya çıkartılan kitabın piyasa değeri 11 TL..

Meltem; aşkı tüm yoğunluğu, yaraları ve çıkmazlarıyla dantela gibi ördüğü satırlarıyla konusu AŞK olan kitaplara yepyeni bir boyut getiriyor.. Yalnızca kusursuz anlatımı ve büyüleyen metaforları ile değil, yazın türüyle de yeni bir soluk getiriyor.. Baştan sona lirik düzende yazılan 144 sayfalık kitap, şiirselliği içinde sizi en büyük aşklara daha doğrusu en büyük aşkınıza götürüyor..

35 yıllık bir gazeteci-yazar olarak derim ki, Meltem Sancaktaroğlu'nun bu kitabını sakın ha kaçırmayın.. Hele seviyorsanız hele ki aşıksanız kaçırma gibi bir lüksünüz de yok zaten..

Magazinkolik.com yazılarımda belki de ilk kez müzik dışına çıkıp, edebiyat sanatına daldım! Ama canım insan hani neredeyse 'elinde büyüyen' bir okurunun başarısını da göz ardı edemiyor ki..

14 Şubat'ta elinize ulaşacak olan bu kitabın vesilesiyle.. Tüm okurlarımın 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü'nü ben de kutluyor? Ve diyorum ki..

Allah, ellerinizi sevdiğinizin ellerinden ayırmasın hiç..

Bu cümleyi bana hatılatan anımı kısaca anlatıp 'kaçıyorum' sevgili okurlar..

Hiç unutmam Haydarpaşa Lisesi ya iki ya üçüncü sınıftayım.. Psikoloji dersindeyiz.. Hoca ders anlatıyor, ben camdan hemen karşımızdaki Selimiye Kışlası'na getirilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının jeep'lerden, cemselerden indirilişlerini izliyorum.. Hocam, ısrarla derse dönmemi 'rica ediyor' ben de cevap olarak 'Kusura bakma şu an memleket meseleleri ile uğraşıyorum..' diyorum.. İşte tam o sırada kapı açılıyor ve içeri birbirinden güzel hemşire kızlar giriyor.. 'Aşılanacak'mışız.. Zamanımız gelmiş.. Tövbe tövbe.. Neyse; kolumu sıvıyorum, gencecik ve güzel hemşire aşımı yaptıktan sonra şöyle diyorum:

"Allah, bana iğne yapan ellerinizi sevdiğinizin ellerinden ayırmasın hiç.."

Kızcağız gülüyor ama bu sözümü duyan hocam hiç gülmüyor.. Sonuç.. Disiplin ve iki gün okuldan uzaklaştırma..

Hey gidi günler heeeyyy?

Siz benimle birlikte Meltem'i de okumaya devam edin.. Çünkü öyle tatlı bir Meltem esiyor ki şu sıralar?

Sevgilerimle.. Saygılarımla..

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.