31.Mıss Model Of The World... ÇİN'DE OSMANLI RÜZGARI!..

31.Mıss Model Of The World... ÇİN'DE OSMANLI RÜZGARI!..

Osmanlı modasının dünyadaki aranan ismi Sabiha Moda ve Tasarım Evi tasarladığı yeni kostümü ile büyük beğeni topladı.

Her yıl düzenlenen 31.Mıss Model Of The World yarışması Çin'in Shenzen kentinde 70 ülkenin katılımı ile gerçeklerşti.

Çin Kültür Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleşen ve gazetelerinin büyük ilgi gösterdiği,“31. Miss Model Of The World” Dünya Mankenler yarışmasında ülkemizi 21 yaşındaki İlayda Kırçıl temsil  ve Ülkemizi temsilen ünlü organizatör ve moda direktörü Barbaros Yüksel katıldı.


Sabiha Moda ve Tasarım Evi  dünyanın  bir çok bölgesinde gerçekleştirilen organizasyonlara katılarak ülkemnizin adını gururla taşıyor.

Asıl amaç olarak kendi dönemlerin de büyük görkem ve o dönemin moda sembolu olan sultanların hikayelerini Osmanlı'nın kadim tarihine ışık tutarak günyüzüne çıkartıyor.


Sabiha Moda ve Tasarım Evi'nde  üretilen veya tasarlanan her kostümün birer hikayesi ve kimliği mevcut olup kendi döneminin tarihteki saklı sayfalarını günümüz dünya insanına sunuyor.


Bu yıl ise Çin'in Shenzen kentinde 70 ülkenin katılımı ile 31 yıldır gerçekleşen Mıss Model Of The World  adıyla bir yarışma tertiplendi.

Dünyanın bir çok bölgesinden gelen ziyaretçiler yarışmayı büyük bir dikkatle izlediler.


Sabiha Moda ve Tasarım Evi Mehlika Sultan Kostümü ile geleneksel moda alanında 70 katılımcı ülkeyi geçerek en iyi milli kostüm dalında birinci oldu.

Yarışmaya katılan kostüm Mehlika Sultan'a ait  olup, bizzat Sabiha Alakuşu tarafından tasarlanan kostüm  tam bir buçuk ayda tamamlandı.


Sabiha Moda ve Tasarım Evi katıldığı bütün organizasyon ve yarışmlarda amacının sadece ülkemizin adını dünya arenasına sunmak olduğunu belirtiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.