Adil Kullanım Kotası... NE ZAMAN KALKIYOR, HAYATIMIZDA NELER DEĞİŞECEK?..

Adil Kullanım Kotası... NE ZAMAN KALKIYOR, HAYATIMIZDA NELER DEĞİŞECEK?..

Adil Kullanım Kotası denen illetten kurtuluşumuz 31 Aralık 2018 tarihinde olacak. Yılbaşından sonra internet paketleri değişecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan'ın ifaadesine göre AKK ya da AKN'nin 2019 yılında olmayacağını açıklamıştı. Belli bir indirme noktasından sonra internet hızının yavaşlaması anlamına gelen AKK/AKN aslında Mart 2017'den bu yana kademeli olarak kaldırılıyordu.

Mobilde 128 mbit hızın altına düşüş yaşanamıyor, sabit hatlarda ise alınan en yüksek hıza göre bir yeni limit belirlenmiş durumda. AKK/AKN gece 02:00'den sabah 08:00'e kadar uygulanmıyordu. 

Bu seçim kullanıcıya kalmış, ancak evet. Yeni paketler kotalı ve kotasız seçeneklerle gelecek. Sözleşmesi devam eden kullanıcılar, yeni paketlere ek ücret ödemeden geçebilecekler. 

İnternet Fiyatları Ne Olacak?...

Herkesin doğal olarak aklına "Fiyatlar artacak mı?" sorusu geliyor. AKK'li paketlerin yerini AKK'siz paketler alacak. Kotalı paketlerde kota aşımında ek ücret ödenecek, kotasız paketlerde ise AKK olmayacağı için fiyatlarda bir miktar artış olacak.

Mevcut durumda taahhütü devam eden kullanıcılara kotasız hizmet verilecek, yeni taahhüt yaptıracak kullanıcılara ise kotasız seçenek de sunulacak.

Türkiye'de aylık internet kullanım ortalaması 91.3 GB. Yani herhangi bir kotaya ulaşmak ya da kotayı aşmak ortalama kullanıcı için bile çok zor değil. Yeni sistemde kotalı paketlerin limitine bağlı olarak kişilerin seçim yapması en önemli nokta olacak. Sınırsız internet isteyenler ise daha fazla parayı gözden çıkartmak durumunda kalacak.

Kaynak:webtekno.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.