Ajda Pekkan... İLK KEZ KENDİ MARKASIYLA MODA SEKTÖRÜNE İMZA ATIYOR!..

Ajda Pekkan... İLK KEZ KENDİ MARKASIYLA MODA SEKTÖRÜNE İMZA ATIYOR!..

Zamansız ve modern çizgisiyle modaya yön veren bir stil ikonu olan Ajda Pekkan, kendi markasıyla ilk kez moda sektörüne adım atıyor.

 

Her zaman kendi modasını yaratan Ajda Pekkan, hayat tarzını yansıttığı moda tutkusuyla,  Avrupa’da dünya starlarına tasarladığı kıyafetlerle adını duyuran ve birçok kez ödüle layık görülen başarılı moda tasarımcısı Zeynep Kartal ile 25 parçalık özel bir koleksiyon hazırladı.

Koleksiyon  17 Şubat’ta London Fashion Week’te özel bir defileyle ilk kez moda severlerin beğenisine sunulacak. 

Gerçekleştirilen basın toplantısında şıklığıyla yine göz kamaştıran Ajda Pekkan yeni projesini anlattı.  Ajda Pekkan ;

‘İlk fikir aşamasından hazırlık sürecine kadar büyük heyecan duyarak kendi markamla ilk kez moda sektörüne adım atıyorum.

Bu yola dünya starlarının tasarımlarını giydiği, çok başarılı işlere imza atmış değerli moda tasarımcısı Zeynep Kartal ile çıktım.

Müzikten sonra hayatımdaki ikinci tutkum hep moda olmuştur. Bugüne kadar teklifler aldım ama bu projenin aynı zamanda uluslararası bir platformda olması projeyi daha cazip hale getirdi.

Sadece moda zevkimi beni sevenlerle paylaşmakla kalmayıp aynı zamanda ülkemi temsil etme fırsatı da bulacağım.

Bu durum benim için heyecan verici. Londra moda haftasına çok sayıda uluslararası basın mensubunun katılacağı bir organizasyonda özel bir defileyle Türk kadınını dünyaya tanıtma fikri beni motive ediyor.

Biz sanatçılar olarak birçok yükümlülüğümüz bulunmaktadır, bana göre bunlardan en önemlilerinden biri de ülkemizin tanıtılmasıdır.

Bugüne kadar bir sanatçı olarak tüm yükümlülüklerimi yerine getirmeye çalıştım ve çalışmaya da devam edeceğim.

Yıllarca yurtdışında yaşamış biri olarak, yurtdışında başka bir ülkenin vatandaşının başarılı olmasının zorluklarını bilen biriyim.

Ama Sevgili Zeynep bugüne kadar bu işi başarı ile yerine getirmiş, birçok ödül almış çok değerli modacıdır. Aramızda da çok güzel bir sinerji yakaladık.

Bu nedenle Ajda Pekkan ismini modaya taşırken ilk adımı AJDA PEKKAN BY ZEYNEP KARTAL adı altında atmayı tercih  ettim dedi.

Süperstar  moda anlayışını ‘Kendimi kendim gibi hissedebildiğim şey ne ise, moda benim için o dur  ‘diyerek ifade etti.

Basın mensupları karşısında dünyaca ünlü moda tasarımcısı Zeynep Kartal’a dünya çapındaki başarısı, aldığı ödülleriyle kendisi için doğru isim olduğunu ve hazırladıkları koleksiyon sürecinde gösterdiği özveri için teşekkür etti.

Moda tasarımcısı Zeynep Kartal ise Ajda Pekkan’ın bu övgü dolu sözlerine karşılık bir Süperstar ile nasıl çalıştığından ve hazırlanan özel  koleksiyondan bahsetti;

Zeynep Kartal;

‘Moda dünyasına adım attığım günden bu yana hiçbir zaman “kendine modacı” bir tasarımcı olmadım.

Bugüne kadar yaptığım tüm işlerde, İngiltere’de yaşayan bir Türk olarak önceliğim hep ülkem oldu.

İlk günden beri hayalim buydu ve bugün çok şükrediyorum ki Allah bana bu şansı verdi. Ben ülkemi temsil etmenin sorumluluğuyla, ülkemi dünyaya anlatma misyonuyla; İngiltere Parlamentosu’nda defile yapmaktan tutun da İstanbul gravürleri sergisi yapmaya kadar, her fırsatta bu bilinçle hareket ettim.

Bu düşünceyle yola çıktığınızda ülkenizi temsil etmek için, kendi değerlerinizi anlatmak için, bu ülkenin binlerce yıllık tarihe dayanan ama aynı zamanda modern; kendi kültürüne bağlı ve aynı zamanda ilerici olduğunu gösterebilecek bir isim aradığınızda Ajda Pekkan’dan daha iyi bir isim bulmanız mümkün mü?

Yurtdışında yaşayan bir Türk olarak onun ününün Türkiye sınırlarını ne kadar aşmış olduğunu da gayet iyi biliyorum.

Bu nedenle, inanıyorum ki Ajda Pekkan ile olan iş birliğimiz de bu misyonun en güzel örneklerinden biri olacak.

Çünkü o tam olarak Türk kadınını, Türkiye’nin değerlerini, bize özgü olanı, yerli ve milli olanı temsil ediyor.

Ajda Pekkan, güzelliği, enerjisi, profesyonel kariyerindeki başarısı ve her zaman trendleri belirleyen moda stili ile tartışmasız bir stil ikonu...

Sadece şarkılarıyla değil, giyim zevkiyle de bir idol olan Türkiye'nin Süper Starı Ajda Pekkan ile birlikte bu projeye imza atmaktan büyük kıvanç duyuyorum’ dedi.

Koleksiyon ile ipuçları vererek konuşmasına devam eden Kartal ;

Ajda Pekkan’ın cool kadın çizgisinden, albümlerinden, geçmişten günümüze sergilediği hayat tarzından ilham alarak ortaya çıkardıkları 25 parçalık bir koleksiyon olduğunu belirtti.

Sofistike şıklık ve rahatlık bir arada olduğu, İnce ve elegan detayların modern tasarım anlayışıyla yorumlandığı koleksiyonda, güçlü ve tarzından ödün vermeyen feminen, özenli işçilik ile hazırlanan zarif formlu tasarımlara imza atılmış.

Her bir tasarımın büyük özveri ile hazırlandığı koleksiyon Londra’da ve Nişantaşı’ndaki Zeynep Kartal Showroom’da satışa sunulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.