Alev Soylu… ŞARKISINDAKİ SIR NE?

Alev Soylu… ŞARKISINDAKİ SIR NE?

Ticaret ve yurt dışı çalışmalarından dolayı 10 yıl kadar Türkiye’den uzak kalan Alev Soylu, pandemi sürecinde ‘Nefes’ adlı çalışmaya yoğunlaşıp tüm sahne ve solist kimliğinden ziyade söz ve besteci kimliğini öne çıkaran bir çalışmayla müzik camiasına geri döndü...

90’larda ve 2000’lerdeki geleneğini sürdüren Alev Soylu eskiden olduğu gibi yine birbirinden değerleri müzisyenlerle beraber çalışmıştır.

Söz ve Müziği kendisine ait olan ‘Nefes’ çalışmasında; Tamer Özkan aranjesi ile Seyhan Müzik etiketiyle ile sanatından yine söz ettirmeyi başarmıştır.

İki ayrı günde çekilen klip çalışması Tekirdağ’da ve Riva’da yapılmıştır.

Klipte var olan gözlerini dolduran gizli mesajı ise ekibin tüm ısrarına rağmen açıklamamaktadır. Kısa zamanda çok sevilen ‘Nefes’ adlı çalışmaya gelen en önemli yorumlardan biri ise aşk tarifi ve cesaretin erkeklere atfedildiği bir toplumda, Sezen Aksu, Yıldız Tilbe ve Sıla’dan sonra kadın tarifiyle aşkı cesurca anlatan ve erkekleri ağlatan kadınlara Alev Soylu da katıldı…

 

Alev SOYLU KİMDİR?

 

Alev Soylu gazino kültürünün yaşanmış olduğu yılların son dönemini yakalayan solistlerinden biridir.

Bu dönem Alev Soylu’nun çocukluk yıllarına denk gelse de bu sürede (Muazzez Abacı, Bülent Ersoy gibi) birçok ünlü ismin arasında harmanlanarak yetişmiş, Ankara müzik kültürünü alarak bilgi ve birikimini güncele taşımış bir solisttir.

Yıllarca İstanbul'dan gelen transfer teklifini en sonunda 90’lara damgasını vurmuş ‘Yalanım Yok’ albümünü yapmak üzere İstanbul'a yerleşmiş ve 1997 yılında, söz: Hakkı Yalçın Müzik: Taner Demiralp'in olan dillere dolanan Yalanım Yok şarkısı ile Mega Müzik etiketiyle ilk profesyonel çıkışını yapmıştır.

Yine aynı albümde yer alan ‘Annemi İstiyorum, Kimim Var, Seni Adam Sanmıştım, Eledim’ gibi şarkıları da o dönem birçok dinleyici tarafından sevilmiştir…

İkinci albümü ise 2007 yılında ‘Biri Yok Mu’ kapak adı ile Şahin Özer etiketiyle piyasa çıkmıştır. Albüm oldukça iddialı isimleri bir arada toplamıştır. Albümün çıkış şarkısı “Biri Yok Mu?” Söz-Müzik: Ersay Üner'e ait olup, Selim Çaldıran tarafından aranje edilmiştir. Aynı albümde; Hakan Altun, Tarık Mengüç, Cüneyt Tek, Ahmet Selçuk İlkan gibi ünlü isimlerin besteleri ve Sezgin Gezgin, Suat Aydoğan gibi birçok önemli aranjörle çalışmıştır. Aynı albümde yer alan ‘Hak Etmiyorsun, Senden Ne Haber? gibi şarkıları da öne çıkan ve sevilen şarkılarındandır.

 O süreç içerisinde, “Arka Sokaklar” dizisindeki karakteri ve Sinevizyon grubunun yayımladığı, 1,5 ay ekranlarda yer alan, SAT komando Namık Ekin Komutasında 'Acemi Birlik' yarışmasındaki 12 askerden biri olan Alev Soylu, yarışmadaki karakteri ve duruşuyla, halk tarafından sevilen ve desteklenen gelen SMS birincilikleriyle 12 kişilik grubun içinde yine öne çıkan isimlerdendi. TV programlarının yanı sıra Mustafa KESER ile 20 yılı aşan sahne beraberlikleri vardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.