Ali Poyrazoğlu... "CHP'DE 6 OK MU KALMIŞ?"..

Ali Poyrazoğlu... "CHP'DE 6 OK MU KALMIŞ?"..

Tak Tak Takıntı" adlı oyunda Madam Arşaluz karakterini canlandıran Ali Poyrazoğlu, Olcay Ünal Sert'e samimi açıklamalar yaptı.

Röportaj; Olcay Ünal Sert

Ali Poyrazoğlu'nun yazar Laurent Baffie'nin eserinden Türkçe'ye uyarlayarak yönettiği "Tak Tak Takıntı" adlı oyun insanı güldürürken bir hayli düşündürüyor.
 
Ali Poyrazoğlu, Melih Ekener, Eser Ali, Güneş Emir, Hasan Akdemir, Güneş Berberoğlu ve Aylin Dönmez'in başrolleri paylaştığı oyun seyirciyi gülme krizine sokuyor benden söylemesi. Ayrıca hepsinin garip takıntıları var..
 
Oyunu izlerken acaba benimde garip takıntım var mı diye düşünmeden edemiyorsunuz.
 
"Madam Arşaluz" karakterine yıllar sonra yeniden can veren usta sanatçı Ali Poyrazoğlu, siyahlara bürünmüş olarak Rahibe Terasa modunda bir anda sahnede arz-ı endam ediyor.
 
Madam Arşaluz mâlûm müzmin bakire ve bir hayli huysuz. Yıllar içersinde katları, yatları çoğaltırken özel hayatı ıskalamış takıntılı birisi.
 
Melih Ekener, kendisini tutamayan kibarcık küfürbazı başarıyla oynuyor. Belki de oyunun en ilginç karakteri Şuayip Kibar. Rol gereği boyuna saydırıyor, tam arıza çıkaracakken kibarlığıyla kurtarıyor.

Ali Poyrazoğlu'nun son keşfi İzmirli Hasan Akdemir, sahnede çok başarılı, adeta oyunu sürüklüyor ve gelecek için büyük umutlar vaad ediyor.

Kamil Çakmak rolünde alkışı fazlasıyla hak ediyor. Kelimeleri iki kez tekrarlamazsa öleceği takıntısına kapılan güzel oyuncu Güneş Emir; Sögüt karakterinde çok başarılı, o da takdiri hak ediyor.

Güneş Berberoğlu rolü gereği temizlik takıntısını aşmaya çalışırken, serinkanlı asistan doktor rolünde Aylin Dönmez delileri idare etmeye çalışıyor.

İlk olarak 2007 yılında sahnelenen "Tak Tak Takıntı" adlı oyundan Ali Poyrazoğlu ile birlikte yer alan tek oyuncu Eser Ali. Eser Ali, yıllar içersinde ustalığını iyice kanıtlamış genç bir oyuncu, bu oyunda da 'Eylül Çimen' rolünde çok başarılı. Sahnede bir anda masalar üzerinde dolaşıyor, onunda çizgilere basmaması gerek!..
 
Bu kadar deli ve çatlak bir araya gelirse neler olur? Bir düşünün...
Ali Poyrazoğlu, Magazinsortie.com Yayın Yönetmeni OlcayÜnal Sert ile birlikte görülüyor.
.

Efsane sanatçı Ali Poyrazoğlu genç sanatçıları bulup keşfetmesi ile de meşhur. Sanatçı ile bu konuyu ve oyun içinde güncel konulara değinirken; "CHP'nin 6 oku mu kalmış" repliğini de konuştuk. 

 
Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'ndan yetişen ünlüler...
 
Bugüne kadar birçok ünlü ismin yetişmesinde büyük katkısı olan Ali Poyrazoğlu kimleri yetiştirmedi ki..
Cem Özer, Korhan Abay, Levent Kazak, Levent Tülek, Peker Açıkalın, Nilüfer Açıkalın, Pelinsu Pir, Burak Alkaş, Ümit Kantarcılar, Nur Gürkan, Eser Ali, Güneş Emir, Hasan Akdemir.
Bir çoğu TV dizileri, sinema ve tiyatro da başrol oynuyor...
 
Son keşfi Hasan Akdemir ve Güneş Emir.
İlk oyununda başrol oynayan Hasan Akdemir'i nasıl keşfettiniz sorusuna Ali Poyrazoğlu "Seçmelerde bu olabilir dediğim üç kişiden biriydi.
 
Muhteşem bir oyuncu. Seçmelerde çok iyiydi. Provalarda çok çalıştırdım tabi. İlk oyununda başrol oynuyor ve yıkıyor ortalığı, sarsıyor" diyor.
 
Güneş Emir'i de ilk defa tiyatro sahnesine kazandıran Ali Poyrazoğlu "Ankara da konservatuar da ders veriyordum, orada keşfettim onu ve benim tiyatroya kattım. Güzel bir yüzü var ve çok azimli" dedi.
 
Poyrazoğlu, temizlik takıntısı olan bir karakteri canlandıran Güneş Berberoğlu'nun da Kenterler'den geldiğini söyledi.
 
CHP 'de 6 ok mu kalmış?
"Tak Tak Takıntı" adlı oyunda Madam Arşalus karakterinin "CHP de 6 ok mu kalmış" repliği ile ilgili olarak Ali Poyrazoğlu, Olcay Ünal Sert'e yaptığı açıklamada; "CHP ye geçirmiyorum, durumu anlatıyorm. CHP de 6 ok mu kalmış, yay da başkasının elinde; Tayyip Bey'in elinde!. O kadar.. Halk da alkışlıyor, yanlış olsa alkışlamazlar.. Onlar oku da yayı da kaçırdılar ellerinden" dedi.
 
"İyi bir muhalefet iktadırın da şansıdır, zorlar iktidarı!.."
Kemal Kılıçdaroğlu'nun 8 seçim kaybettiği halde koltukta oturmasının üzücü birşey olduğunun hatırlatılması üzerine Poyrazoğlu;
"Hepimizin için üzücü, aslında iktidar için de üzücü, iyi bir muhalefet iktidarın şansıdır, zorlar iktidarı daha iyi olmaya...
Bunlar iktidara bile motivasyon sağlayamıyorlar... Herkesin bir kenara çekilmesi lazım, siyaset ömür boyu yapılması gereken bir meslek değil, yaparsın iki dönem, biter, gidersin ondan sonra" dedi.
 
Ali Poyrazoğlu, 20 Şubat'ta 'Tamamla Bizi Ey Aşk' , 23 Şubat'ta "Tak Tak Takıntı" adlı oyunu sahneleyecek.
Büyük doktorlar çatlağın, delinin, üşütmüşün, takıntılının altında yatan insanı görmenin, keşfetmenin, düzeltmenin yollarını arıyor…
Ya bunların hepsi zincirlerinden boşanıp aramıza karışırsa?
Peki, şu anda tiyatroda, yanınınızda oturan, kafayı üşütmüşün, çatlağın tekiyse ne olacak?
Her yer delilerle dolmuşsa?
Tak tak takıntılılar
Üşütükler
Kafayı yemişler
Yemek üzere olanlar
Çat çat çatlaklar…
“Tak Tak Takıntı”, gündelik yaşam içinde kıyısından geçtiğimiz, farkına varmadığımız, sıradan sandığımız küçük olayları örtülerinden sıyırıp önümüze koyan muhteşem bir güldürü. Küçük Prens, “aslolan göze görünmez…” diyor. “Tak Tak Takıntı", göze görünmeyenin peşinde bir güldürü.
 
Saplantılarından kurtulup, kendine yeni baştan başlamanın yolunu keşfedenler, kurulu düzen hapishanesinden kurtuluyor; içlerine tıkıldıkları hücrenin duvarlarını yıkıyor… Güneş doğuyor içlerine…
Bırakın, doğsun güneş… Oyuna gelin, birlikte kaçalım hapishaneden.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.