'Ankara'nın Bağları'... MAHKEME ANONİM ESER OLDUĞUNA KARAR VERDİ!
Ankaralı Coşkun'un bir müzik prodüksiyon şirketi sorumlusu hakkındaki şikayeti üzerine yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.
Ankaralı Coşkun'un, kendisine ait olduğunu iddia ettiği "Ankara'nın bağları" adlı şarkıyı "telif hakkı ödemeden, izin almadan, ticari maksatla kullandıkları" iddiasıyla şarkıcı Eyüp Öztekin ile bir müzik prodüksiyon şirketi sorumlusu hakkındaki şikayeti üzerine yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.
Prodüksiyon şirketi yetkilisi ifadesinde, suçlamaya konu eserin anonim bir eser olduğunu ve Direk'e ait olmadığını belirterek, parçanın TRT repertuvarında yer aldığını bildirdi.
Kararda, "anonim bir eser nedeniyle Direk'in hak sahibi olarak kabul edilemeyeceği" ifade edilerek, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.