Arif Aktürk... 'HER ŞEY ÇOK ÇITIR OLACAK!'

Arif Aktürk... 'HER ŞEY ÇOK ÇITIR OLACAK!'

Türkiye’nin pek çok ünlü mekânını özel menüleri ile lezzet şölenine dönüştüren Şef Arif Aktürk, yerel tatlara kattığı yeni yorumlarla, MB Patisserie’nin mutfağına yine kendi imzasını atıyor.

Yenilikçi ve özel tarzını kullanarak oluşturduğu menülerde modern ve klasik tatları bir araya getiren Arif Aktürk, MB Patisserie’nin köklü ve lezzetli mutfağını daha da zenginleştiriyor.

Türkmenistan’ın büyüyen lezzeti
Türkmenistan’ın genç iş adamlarından Menliyev Balkan ve Türk genç iş adamlarından Mehmet Örekşele’nin 2017 yılında açtığı MB Patisserie ve MB Döner, 2021 yılında Coco Chichen by MB ile büyüyerek yoluna devam ediyor.

Bu özel lezzet mekanında, kruvasanlı kahvaltı ile başlayacağınız güne, salata çeşitleri ya da Amerikan rüzgârı Wafflelı çıtır tavuk burger & Coco tray ve kova menüler ile devam edebilirsiniz.

Türkmenistan’da ilk kez  Hatay künefesi imalatının kurulduğu mekânda bu geleneksel lezzetler misafirlerini bekliyor.

Mekana özel dokunuşları ile ayrıcalıklı renkler ve tatlar katan Şef Arif Aktürk “Türkmenistan’da Türkiye ve dünya mutfaklarından seçkin yemekleri birleştirerek farklı ve herkesin damak zevkine hitap eden bir menü oluşturmaya çalışıyoruz." diyor.

Aktürk'ün hedefinde MB Restaurant'ı Türkiye ve Amerika'nın ardından Ortadoğu pazarlarına taşımak var.

CHEF ARİF AKTÜRK KİMDİR?

Arif Aktürk, 1973 yılında Ardahan’da doğdu. 1988 yılında Kadıköy Zümrüt Otel’de mesleğe başladı.

Gastronomi sektöründe 34. yılını dolduran Türkiye Milli Şefi Arif Aktürk, 16 ülkede kendi kültürümüzü ve gastronomiyi, Casual Dining Türk ve Dünya mutfağını en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyor.

Dünya Aşçılar Federasyonu WACS Jüri Üyesi olan Aktürk, Türkiye’de World Master Chef unvanını alan üçüncü kişidir.

Bunun yanı sıra, Guiness Rekorlar Kitabı’na giren 90 aşçıdan biridir. Aktürk, 2010 yılında Tüm Aşçılar ve Şefler Federasyonu - TAFED ile 90 takım arkadaşıyla beraber 1515 meze yaparak Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Üstatlarımızdan Aydın Yılmaz ve Tuğrul Şavkay’dan ilham alarak Anadolu Türk Mutfağını dünyaya tanıtmak için 22 yıldır, 7 bölgenin Halk Mutfak Kültürleri üzerinde araştırmalar yapıyor.

Şef Arif Aktürk: “İyi verimlilik elde etmek için doğru tarlaya ekmek şart!”
Bilgiye erişimde kendini bir ıstakoz gibi tanımladığını samimi ifadelerle dile getiren şef, "Nasıl ki bir ıstakoz riski göze alır, ufacık bir dalgaya yenik düşebileceğini bildiği halde kabuk atar; ben de aynı şekilde yeri geldiğinde ufacık bir dalgayla kırılabileceğimi bile bile güçlenmek pahasına asla vazgeçmiyorum." diyor.

Her yemeği her restoran menüsüne koymadığını, yemeklerini lokasyona ve insanların damak tatlarına göre revize ettiğini söyleyen Arif Şef, bir de genç adaylara tavsiyede bulunarak gerçek bilginin basılı kitaplarda ve mutfak üstatlarında olduğunu dile getiriyor.

Gençlere özellikle sürekli okumayı, geçmişteki reçeteleri ve önce kendi kültürünü öğrenmeyi şiddetle tavsiye ediyor.

Şefe göre “İyi verimlilik elde etmek için doğru tarlaya ekmek şart!” Ve tabii bu denklemi tutturmak için önce Anadolu ve Türk mutfak mirasına sahip çıkmak, bir diğer şart!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.